Salı , 16 Nisan 2024

NKÜ’DE DOKTORLAR VE KIZILAY BULUŞMASI

   Kızılay Haftası etkinliği çerçevesinde NKÜ’si Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu ve Kızılay’la birlikte “Kızılay ve Genç Yeryüzü Doktorları Çalıştayı” düzenlendi.

   NKÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu’nun çalışmalarını, projelerini, etkinlikleriyle ilgili sunumundan sonra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.Kaan Demiroğlu, Kızılay’ın kuruluş amacı, yürüttüğü çalışmalar ve Kızılay’ın önemini anlattı. Demiroğlu, “Kızılay her nerede olursa olsun kişi ayırt etmeksizin yardımı amaç edinen kuruluştur. Dayanışma, işbirliği gibi bütün ilkeleri bünyesinde barındırmaktadır. Kızılay’ın en temel özelliği halklara karşı sağduyulu, vicdanlı, hoşgörülü, şefkatli olmasıdır. Bu bağlamda incitmeden, yaralamadan topluma yardım etmektedir” dedi.

   Çorlu Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Esen Düzer kan bağışının önemini anlattığı konuşmasında “Gönüllü kan verme oranı gelişmiş ülkelerde %5 iken Türkiye’ de %3.7’dir. Geçmiş yıllara baktığımızda her geçen yıl daha fazla bağış almaktayız. Kan bağışı; hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Kan bağışı; kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın