Perşembe , 25 Nisan 2024

NKÜ’DE 10 KASIM

   NKÜ’ de düzenlenen programla; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. Yıl dönümünde anıldı. Rektörlük binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal’ın çelenk koyması ve saat 9.05’de 2 dakikalık saygı duruşu ve bayrağın yarıya indirilmesiyle başlayan törene; NKÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

   Atatürk Anıtı önünde başlayan tören Rektörlük Konferans salonunda devam etti. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Ertürk; “Atatürk’ün Hayatından Kesitler” konulu konferansında; Atatürk’ün yaşamından tüm insanlık tarihine ders olabilecek konuları katılımcılarla paylaştı. 20 yüzyıl başlarında Osmanlı Devleti’nin çağı anlamada geri kaldığını, Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yegâne yolunun ilimle olabileceğini kaydettiğini belirten Ertürk; “Mustafa Kemal’in çağdaşı olan diğer liderlerin kendi uluslarına bıraktıkları mirasın çok iç açıcı olmadığını görüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, sadece kendi ülkesine değil tüm dünya milletlerinin kaderlerini tayin etmiştir” dedi.

   Ulu Önder’in tüm dünya liderlerinin övgüsünü kazandığını belirten Ertürk, konferansını Atatürk’ün “Ben, manevî miras olarak hiçbir âyet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım ilim ve akıldır. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar” sözleriyle bitirdi. Konferans sonunda Ertürk’e Soysal, günün anısına hediye verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın