Cuma , 29 Mart 2024

MÜZİKSEVERLERİ BULUŞTURAN GECE

   Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu ve konuk olarak katılan İstanbul Kültür Bakanlığı Sanatçısı Göksel Baktagir ile Doğu Rüzgârı Grubu; Tekirdağlı müzikseverlere Yılmaz İçöz Sahnesi’nde unutulmaz bir gece yaşattılar.

   Konserde; Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral ve TRT Sanatçısı Salih Demirci ile Tekirdağlı Müzikseverler bir araya geldiler. Üç bölümden oluşan konserin ilk bölümünde; Şef Nevzat Avcı yönetiminde Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği; “Peşrev, Ehl-i Aşkın Neşvegahı, Cismin Gibi Ruhunda Güzel, Derbeder Bir Aşıkım, Şen Gözlerine Neş’e Veren, Gidelim Göksu’ya” eserleri yer aldı.

   İkinci bölümde; Göksel Baktagir’in Yakıyor Bağrımdaki Ateş eseri Solist Seval Tabanlı, Avni Anıl’ın Ayrılık Ümitlerin Ötesinde adlı eseri Solist Abdullah Başaran, Dr. Selahaddin İçli’nin Sen Neş’eden Haber Ver adlı eseri Solist Gürsel Yönder ve Kasım İnaltekin’in Her Gece Yollarda adlı eseri Solist Nezaket Kıyak tarafından seslendirildi.

   Üçüncü, son bölümde; konsere konuk olarak katılan İstanbul Kültür Bakanlığı Sanatçısı Göksel Baktagir ve Doğu Rüzgârı Grubu’nun sunduğu birbirinden güzel eserlerle müzikseverlerden büyük alkış aldılar. Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral performanslarından dolayı Göksel Baktagir ve koro adına Şef Nevzat Avcı’ya müzik ziyafeti için teşekkür edip çiçek vermesiyle program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın