Cuma , 29 Mart 2024

MUTLUKENT’TE SERMAYE ARTIŞI

     Süleymanpaşa Belediyesi’nin şirketi Mutlukent Esenlik Hizmetleri A.Ş. ile ilgili Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İmrak, Süleymanpaşa Belediye Meclisi üyelerine 2016 yılı Şubat ayı meclis toplantısında bilgi verdi.

   Bilgilendirme; Özel Kalem Müdürlüğü’nün sermayesi daha önce 50 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarılan ve şimdide 2 milyon TL’ye çıkarılması talebi ile ilgili önergenin okunmasıyla başladı. Önergede sermayer artırımı şu şekilde ifade edilmiştir; “Sermayesinin tamamı ödenmiş ve tüm hisseleri belediyemize ait Mutlukent Esenlik Hizmetleri Anonim Şirketi sermaye artırım talebinde bulunmuştur. Gerekli yatırımların gerçekleştirilebilmesi için sermaye artırım talebinin belediye meclisinde görüşülerek talep edilen sermayenin kararının alınması istenmektedir.”

   Mutlukent Esenlik Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İmrak açıklamalarına şunları söyleyerek başladı; “Bildiğiniz gibi 50 bin TL sermaye ile kurulan ve daha önce 500 bin TL’ye çıkarılan sermayemizin yatırımlarını daha rahat yapabilmesi için 2 milyon TL’ye çıkarmak istiyoruz. Belediyeye ait malzemelerin kullanılabilmesi için sermaye artırımına ihtiyacımız var. Haziran işletmeye başladığımız Mutlukent Çay Bahçelerinin sayısı beşi buldu. Süleymanpaşa Belediyesi’nde görev yapan 35 personelimizin hizmet alımı ile maaş ödemesi konusunda da hizmet verdik. Bunun yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü’nden Kumbağ’da bir alanı 29 yıllığına kiraladık.”

     İmrak açıklamalarının devamında; “Kumbağ Mahallemizi hareketlendirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla ilgili olarak önce 29 yıllık kiralama anlaşmamızı yaptık. Önümüzdeki günlerde detayları açıklayacağız. Kumbağ ormanı vatandaşlarımız için daha işlevsel, insanlarla dolu dolu olacak” dedi.

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin “Olgun Kart” projesi ile ilgili olarak İmrak; “Süleymanpaşa Belediyesi’nin 65 yaş üzeri Süleymanpaşalılar için uygulamaya koyduğu ve her gün Mutlukent Çay Bahçelerinde ücretsiz olarak çay ikramını sağlayan Olgun Kart uygulamasıyla şuana kadar 45 bin çay ikramında bulunduk. Mutlukent Çay Bahçelerinde her zaman konuğumuzsunuz” açıklamasını yaptı.

   İmrak’ın açıklamaları sonrasında oylanan önerge, Süleymanpaşa Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilerek Mutlukent Esenlik Hizmetleri A.Ş’nin sermayesi 2. Milyon TL’ye çıkarıldı.

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin 65 yaş üzere vatandaşlara, Mutlukent Çay Bahçeleri’nde ücretsiz olarak çay ikramı hizmeti sağladığı Olgun Kart’a, Yeni Çarşı Sokak’ta bulunan Süleymanpaşa Belediyesi Çarşı Ek Hizmet Binası’na gelerek başvurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın