Cuma , 19 Nisan 2024

KÖY PAZARININ İKİNCİSİ ELMALIDA KURULDU

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen Ülke genelinde, özellikle kitle turizmi gelişmiş sahil kentleri ile tarihi özellikleri bulunan illerde hayata geçirilen Kırsal Turizm Projesi çerçevesinde kırsal turizmin (köy turizmi-eko turizm) gelişmekte olduğu Tekirdağ’da da uygulanması için yürütülen çalışmalar sonucunda Köy Pazarları’nın sayısı artmaya başladı.

     Kırsal turizm kapsamında yapılması planlanan faaliyetlerden olan Köy Pazarının ilki Eylül ayında Malkara’ya bağlı Sarıpolat Mahallesi’nde açılmıştı. İkinci köy pazarı ise Malkara’nın Elmalı Mahallesi’nde köy meydanındaki okul bahçesinde kuruldu. Köy Pazarında kurulan stantlarda çok sayıda tarımsal kökenli yerel gıda maddeleri vatandaşlara hanımların açtığı stantlarda sunuldu.

     Yoğun ilgi gören Köy Pazarına; Malkara ilçe merkezi ve komşu mahallelerden gelen ziyaretçiler başta yumurta, keçi peyniri, bal, köy ekmeği, ıhlamur, ceviz vb. olmak üzere tezgâhlara konulan tüm ürünleri iki saat içinde tükettiler.

       Köy pazarı açılışına Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Pazarın açılışında ilgililer kırsal turizm konusundaki çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürülerek, il genelinde proje kapsamında olan sekiz mahallede eğitim çalışmalarına başlandığını bildirdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın