Perşembe , 25 Nisan 2024

KORODOSTO’DAN ULUSLARASI ÖDÜL

   Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği (SANSEV) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen SANSEV İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali 2016’ya katılan Tekirdağ’ın ilk ve tek çoksesli korosu KoRodosto, dört gün süren festivalden ödülle döndü.

   Kadın, erkek, karma korolar ile gençlik koroları ve vokal grupların katılabildiği uluslararası yarışmaya Süleymanpaşa Belediyesi’nin katkıları ile katılan KORODOSKO ekibi, “Sololu Yapıt Yorumlama” dalında rakiplerinden üstün bir performans göstererek ödül aldı.

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; KoRodosto ekibinin başarısından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek “KoRodosto ekibinin ödül almasından önce şehrimizde bir çoksesli koro olması bizler için büyük önem taşıyor. Yeni kurulan çoksesli koronun 73 rakibi arasında böyle bir ödül almasından dolayı mutluluk duyuyorum. Şehrimizin adını başka festivallerde ve sahnelerde de başarıyla duyuracağından eminim. Süleymanpaşa Belediyesi olarak başarılı hemşerilerimize desteğimiz sürecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın