Cuma , 19 Nisan 2024

KÖPRÜLÜ “KUBİLAY AYDIN TÜRK GENCİDİR”

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Menemen’de şehit edilen 85. yıldönümünde CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü basın açıklaması yayınladı. Köprülünün yayınladığı basın açıklaması:

KUBİLAY’IN YOLUNDAYIZ…

İrticacı yobazların, 23 Aralık 1930 günü Menemen’deki gerici kalkışmalarına, Cumhuriyet ve devrimleri korumak için onurlu bir şekilde karşı koyan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki adlı iki bekçinin şehit edilişlerinin 85. yılındayız…

Şehit Kubilay, Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine inanmış aydın Türk gencinin, Cumhuriyet’in korunması ve yaşatılması konusunda hiçbir özveriden kaçınılmayacağının örneğidir.

Kubilay bizlere, çağdaş ve aydınlık Cumhuriyet’in düşmanı gerici zihniyete karşı, her zaman uyanık ve dikkatli olmamızın bir zorunluluk olduğunu göstermiştir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşanılan bu olaydan hareketle, “Cumhuriyetimiz, öyle sanıldığı gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız” diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran iradenin yaşatılması kararlılığını ortaya koymuştur.

Atatürk Devrimlerinin, gerici ve karanlık düşüncelere karşı başlattığı savaşın simgesi olan Kubilay, ’Devrim şehidi’ kimliğiyle ölümsüzleşmiştir.

Laik ve demokratik Cumhuriyet’e gönülden bağlı bizler Kubilay’a söz veriyoruz:

Türkiye’yi kimse, uğruna acılar çektiği, şehitler verdiği çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir. Aydınlık, laik Türkiye’nin geleceğini karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Uğruna şehit olduğun değerleri sonsuza kadar yaşatacağız.

Bu vesile ile başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Hasan ve Şevki Beyler olmak üzere, Cumhuriyetimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın