Perşembe , 28 Mart 2024

TEKİRDAĞLI DÜNYA İKİNCİSİ OLDU!!!

   Uluslararası Yoga Federasyonu’nun (UYF) Türkiye’de gerçekleştirdiği 2. Uluslararası Yoga Koreografi Şampiyonası 25 Haziran 2017’de Antalya’da yapıldı. ŞampiyonayıAmerika’dan Selva Arı kazanırken, ikinciliği Türkiye’den Çiler Karataş, üçüncülüğü ise Arjantin’den Christian Maximiliano Erlan Monti kazandı. Şampiyona Antalya – Akra Barut Otel’de yapıldı.

   ABD, Avrupa, Türkiye, Rusya, Hindistan, Arjantin, Endonezya, Japonya, Ürdün, Kazakistan gibi dünyanın pek çok ülkesinden yaklaşık 500 kişininkatıldığı Uluslararası Yoga Şampiyonası’nın açılışını Hindistan Büyükelçiliğini temsilen Daire Başkanı Mohal Lalyaptı.

   Şampiyonada birbirinden iddialı, ilginç koreografiler sunuldu. Kadın ve erkek yarışmacıların beraber katıldığı yarışmada yaş sınırı yoktu. Yoga duruşları (Asana) ve dans figürlerinin harmanlandığı koreografiler, izleyicileri büyüledi. Katılımcılar Yoganın esneklik, güç, dayanıklılık gerektiren zarif duruşlarını müzik ve dans eşliğinde, tam bir konsantrasyonla sunarken performanslar aynı zamanda görsel bir şova da dönüştü.

   Şampiyonanınevsahipliğini yapan,dünyada Yoga Şampiyonalarının düzenlenmesine önderlik edenUluslararası Yoga Federasyonu (UYF) Başkanı Akif Manaf ise “Yoga’nın sağlığa müthiş etkileri var. Yogayı bir spor olarak uyguluyoruz.Her fırsatta Yoganın sağlıklı yaşama destek muazzam faydalarını öne çıkarmaya, bilinirliğini artırmaya çalışıyoruz” dedi.

   “Yıllardır gösterdiğimiz çabalarla Yoga, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor olarak kabul edildi” diyerek sözlerine devam eden Sn Manaf: “Yoga evrensel bir spordur, var olan tüm sporların temelidir, sağlığın kaynağıdır. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga koreografileri üzerine yarışma düzenlememizin anlamı ise Yoganın evrenin dansı olduğunu söylüyoruz. Yani Yoga bir danstır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir dans. Böylece sporcu Yoga duruşlarındaki maharetini gösterirken Yogayı dans ediyor. Yarışmalar bundan ibarettir; Yogayı dans etmektir”dedi.

   “Ayrıca Yogayı olimpiyatlara taşımak amacıylaçalışmalarımız sürmekte, bu kapsamda yaptığımız üyelik başvurumuz da Lozan’da kabul edildi” ifadelerini sözlerine ekledi.

   Şampiyonayı düzenleyen UYF yetkilileri, sporun belirli bir disiplin dahilinde yapıldığı zaman başarıya ulaştırdığını, Yoganın da belirli bir disiplinle yapıldığında beden, zihin, ruh bütünlüğü sağladığını, insandaki doğal disiplini ortaya çıkardığını aktardılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAŞKAN YÜKSEL ŞAMPİYONLUK MAÇINDA

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda seyircisiz oynanan Tekirdağspor – Fethiyespor karşılaşmasını …

Bir yanıt yazın