Cumartesi , 20 Nisan 2024

KOBİLERE KOSGEB’DEN MÜJDE VAR

   2016 yılında KOSGEB’in destek programına uyan KOBİ’ler projelerinizi hazırlayın ve destekten yararlanmak için başvurun.

   Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ı makamında ziyaret eden KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Tolga Erkan, 2016 yılında çağrıya çıkılacak olan KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında KOBİ’lerin yapacağı yatırımlara sağlanacak destekler hakkında bilgi verdi.

   KOSGEB Müdürü Tolga Erkan, 2016 yılında çağrıya çıkılacak programlarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunduğunu; program kapsamında, KOBİ’ler için KOBİ-GEL adı altında KOBİ Gelişim Destek Programı’nın açılacağını belirtti. Erkan; “2016 yılı başında çağrıya çıkılacak KOBİ-GEL Destek Programı kapsamında KOBİ’lerin yapacağı yatırımlara 300.000-TL’si hibe ve 700.000-TL faizsiz kredi desteği olmak üzere toplam bir milyon TL destek sağlanacak.

   Ayrıca, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı’na göre yeni girişimcilere KOSGEB tarafından verilen 30.000-TL hibe ve 70.000-TL faizsiz destek miktarı; 50.000-TL hibe ve 100.000-TL faizsiz destek olmak üzere 150.000-TL’ye çıkartıldı. Öte yandan, Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde esnafımıza 30.000-TL faizsiz kredi sağlanacak. Hâlihazırda KOSGEB’den destek almamış ve 2015 yılında sarkmış kredi borcu olmayan esnafımız, KOSGEB’den yazı alarak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kanalıyla bu krediden yararlanabilecekler” dedi.

   Ülke kalkınmasında KOSGEB’nin önemli bir misyonu olduğunu, Tekirdağ’a hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Günay, “KOSGEB, devletimizin veren elidir. KOBİ’lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir.  Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB’in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. Tanıma uyan tüm KOBİ’lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın