Perşembe , 28 Mart 2024

KARPUZ ÜRETİCİLERİNE EŞKİNAT’TAN DESTEK

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat karpuzu ile ünlü Ferhadanlı Mahallesi’ndeki karpuz üreticilerinin mahsullerinin tarlada kalmasını önlemek için 10 ton karpuz satın alarak destek oldu.

Başkan Eşkinat’a yaprığı destek için teşekkür eden karpuz üreticileri mahsullerinin ellerinde kalmadığı için mutlu olduklarını söylediler. Ferhadanlı Mahallesi karpuz üreticilerinden alınan 10 ton karpuz Dost Eli Aşevi aracılığı ile her gün 300 aileye yemekler ile birlikte ulaştırılacak.

     Başkan Eşkinat “Karpuzu tarlada bırakmamak adına bugün buraya geldik. Çiftçinin alın teri ve göz nuru bu bir sene boyunca bekliyor, bir senenin sonunda da ürün tarlada kaldığı zaman bu bir milli servet kaybı oluyor. Bu nedenle bizim aşevimiz aracılığı ile Süleymanpaşa’da ki vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere bu karpuzları satın almak suretiyle üreticilerimize bir miktar katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

   Üreticilerin bir araya gelerek kooperatif oluşturması ve birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Eşkinat “Aslında çiftçimiz kooperatif kanalı ile ürettikleri mahsulü bir yerde toplayıp pazar oluşturabilmeyi başarabilseler üretici olarak fiyatları da kendileri belirleyecekler. Parça parça bir araya gelemediğin zaman aracılar bu malın fiyatını aşağıya doğru çekiyorlar. Vatandaş olarak bizler pahalı yiyoruz, onlarda mahsullerini ucuza satıyorlar. Üreticimiz bir araya gelecek, gücünü birleştirecek ve ürününü kendi kooperatifine dökecek o kooperatif aracılığı ile de piyasayı ayarlayacak” diyerek sözlerini bitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın