Perşembe , 28 Mart 2024

KAPAKLI’DA KURBAN SATIŞ YERİ BELİRLENDİ

     Kapaklı Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satış yerini Atatürk Mahallesi Aşıklar Sokak üzerinde bulunan 1578 ada (Kapaklı İlçe Mezarlık yanı) geçici kurbanlık hayvan satış yeri, Cumhuriyet Mahallesi Çamlıca Öğrenci Yurdu kesim yeri, Atatürk Mahallesi Şehitler Camii yanı, İsmet Paşa Mahallesi Emlak Konutları Çınar 4-5 Blokları altı, Cumhuriyet Mahallesi Belediye Garajı, Karaağaç Mahallesi Belediye Garajı kurban kesim yerleri olarak belirledi.

   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2010/7 ve 2010/13 Sayılı Trakya’ya yapılacak Canlı Hayvan Sevkleri Genelgeleri kapsamında uygun şartları taşıyan kurbanlık hayvanların Anadolu’dan Trakya’daki iller ile İstanbul ili Avrupa Yakasına sevklerine 9 Eylül’de başlanacaktır.

       Kurban satış yerlerine getirilen; sığır cinsi hayvanlarda pasaport, koyun ve keçi türü hayvanlarda nakil belgesi; İller arası hareketinde ise veteriner sağlık raporu, pasaport / nakil belgesi olanların 9.9.2015 tarihinden itibaren kurbanlık hayvan yerlerine girişine ve il içi hareketlerine izin verilecektir. Kurban satış ve kesim yerlerinde 2015 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Komisyon kararları çerçevesinde kontrol ve denetim yapılacaktır. Geçici kurbanlık hayvan satış yerinden yer kiralamak isteyenlerin istenilen belgelerle birlikte Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın