Salı , 16 Nisan 2024

KAPAKLI KENT KONSEYİ TOPLANTISI

   Kapaklı Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı; 20 Ocak Çarşamba günü Kapaklı Belediyesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.     Toplantıda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz konuşma yaptı.

   Gürbüz konuşmasında; “Kapaklı kentleşmeye devam ediyor. Kent konseyi ile de bunu perçinliyor. Kapaklı’da Her gün yeni bir şeyler oluyor. Noterin açılmasını hepimiz canı gönülden istiyorduk. 12 Ocak itibari ile başvurular sona erdi. Bu sabah birinci sırada görülen aday geldi. Eğer olumsuz bir kanaat oluşmazsa ilçemizde noterin göreve başlaması 2 ayı bulmayacağı kanaatindeyim. Bu Kapaklı’daki iş ve işlemlerde ilçe dışına çıkmadan rahatlıkla yapılacağı anlamına geliyor. Bunun dışında ilçemizin temel ihtiyaçlarını biliyoruz. Bir hastane, hükümet konağı, emniyet müdürlüğü binası, birden fazla spor salonu bizim temel ihtiyaçlarımızdan. Hükümet konağı projesinde de birkaç hafta içerisinde ihaleye çıkmış olacağız. Sizlerde ilçenin önde gelen bir STK’sı olarak bu ihtiyaçları dile getirirseniz, bu projelerden her yıl bir tanesini gerçekleştirebilirsek 4-5 yıl sonra Kapaklı çok farklı bir ilçe olacak ve ilçe kimliğini gerçek anlamda kazanmış olacaktır” dedi.
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı toplantıda yaptığı konuşmasına; “Kaymakamımızla biz bir aile gibiyiz. Devletle yerel yönetiminin bir arada yürümesi gerektiği konularda beraber hareket ediyoruz. Kaymakamımızın Kapaklı’ya ilk geldiği günden beri devlet yatırımlarının ilçemize gelemsini çok arzu ettiğini biliyoruz. Bürokrasi üzerinde bazı engeller olsa da kaymakamımız ilgili mercilerle sorunları çözmeye çalışıyor“ diyerek başladı.

   Kapaklı’da kamu kurumlarının %80’inin göreve başladığını belirterek konuşmasını sürdüren Mandalı konuşmasının devamında şunları söyledi; “Eğitim ve Hastane çok önemli konulardan bir tanesi, Büyükşehir belediyemiz 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında bir okul yapıyor ama tabii bunlar yeterli değil. Devlet, Kapaklı’nın aldığı göç oranını göz önünde bulundurarak hızlı bir şekilde ilçemize yatırımları yapması gerekiyor.

    Kent Konseyimiz Şehrimizle ilgili alınacak kararlarda ve yapılacak projelerde her zaman desteklerine ihtiyaç duyacağız. Ben çalışmalarından ötürü Kent Konseyinde görevli tüm arkadaşlarımızı ve başkanımızı kutluyorum. Başta İlçe Kaymakamız Sayın Mehmet ALİ GÜRBÜZ, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerimiz ile birlikte ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür; konseyin faaliyetleri hakkında yaptığı sunumda 2016 yılı içerisinde yapmayı düşündükleri projeleri anlattı. Gür; Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan Ağaçlandırma ve İlçede Temizlik Bilinci Oluşturma projeleri ile Kadın Meclisi tarafından hazırlanan Köylü Kadınlarla Bütünleşme, Türk Halk Müziği Kadın Korosu oluşturma projelerinin önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceklerini söyledi. Dilek ve temennilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın