Cuma , 26 Nisan 2024

KADINLARIN CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR

   CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Ormancı; kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili basın açıklaması yayınladı. Ormancı’ nın “KIRK SORUYA TEK CEVAP, OLAN KADINLARIMIZA OLUYOR” başlıklı basın açıklaması:

   Son günlerdeki kadına yönelik şiddet ve hiç bir tutarlılığı olmayan yasalara ve uygulamalardaki yanlışlığa dikkat çekmek istiyorum.

   Ne kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz bitiyor, nede bu konuda söylenilen sözler yazılıp çizilenler bitiyor…

   Çıkarılan yasaların geçerliliği olmadığından kadına yönelik şiddet olayları her an daha vahim boyutlara doğru giderek ivme kazanıyor. Yanlış yönlendirmeler ve teşvikler (kadınlarımızı örtünmeye zorlamak tacizin ve tecavüzün  ) önüne geçecek gibi yanlış söylem ve eylemlerle bir milim dahi yol alınamadığının apaçık örneklerinden sadece bir kaçı. Birileri sistemli bir şekilde böyle yazıp çizip topluma empoze ediyor…..

   Kanunların uygulamada eksik ve yanlış yorumlanması suçlulardan yanaymış gibi bir izlenim yaratmaktadır. Tahrik etme açık giyinme gibi sebepler ceza indirimine kadar gidiyor ve arkasından iyi halden bir bakıyorsunuz kadına şiddet uygulayan, taciz ve tecavüz eden sanıklar ellerini kollarını sallaya sallaya mahkemelerin ön kapısından girip arka kapısından çıkıyor. Yeni bir vahim olayın böylece  zemini bilerek ya da bilmeyerek hazırlanmış oluyor. Fakat şurası bir gerçek ki; kanunlar yasalar ve ahlak yapısı insan olma gayreti eğer kişinin aklında beyninde yüreğinde değilse eğer,  ne yaparsanız yapın olmuyor olmuyor olmuyor…

   Her şeyin başı aile onlardan alınan ve daha sonra çevre ve okullarımızdaki eğitim seviyesi tüm davranış biçimlerinin ana maddesi. O kadar yazılıp çizilmesine rağmen o kadar kanunlar çıkarılmasına rağmen hiç biri ne caydırıcı nede önleyici olabiliyor.Ve yine kadınlarımız tek başına sokağa çıkmaya korkuyor çekiniyor tek başına taksiye dolmuşa binemiyor ve hala horlanıyor, dışlanıyor şiddete maruz kalıyor, tacize ve tecavüze uğruyor.
Başta kadınlarımız ve kızlarımız  olmak üzere ülkede özellikle son günlerde hiç bir vatandaşın CAN güvenliği yok maalesef. Tepkisizlik ve duyarsızlık öyle boyutlara ulaşmış ki;yetkililer tv başında evlilik programı izliyor kadınlarımız ise çekirdek çitliyor…bananecilik almış başını gitmiş….değil….adeta kanatlanıp uçmuş gibi…
Teşhis ve tedavi şekilleri belli de hiç kimse elini taşın altına sokmuyor ve suya sabuna dokunmuyor. daha doğrusu hiç kimsenin İŞİNE gelmiyor….onun içindir ki, herkes bol keseden atıp tutuyor…!
Olan kime oluyor..?
Kırk tane cevabı yok…Cevap bir tane…
KADINLARIMIZA-KIZLARIMIZA…Bizler zaten bu konularda yeterli olmasa da duyarlıyız bir şeylerin farkındayız ya OLMAYANLAR…onlar çoğunlukta oldukları sürece bu hal böyle gelmiş böyle gidecek…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın