Salı , 23 Nisan 2024

İŞADAMLARININ FİLİBE BUILUŞMASI

   Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT ve Ram Trakya Belediyeler Birliği’nin desteklediği, Bulgaristan’da bulunan Bulgar-Türk İşadamları Derneği ile Tekirdağ, Plovdiv (Filibe) ve Stara Zagora (Eski Zağra) Ticaret ve Sanayi Odalarının ortaklığında; Bulgaristan’ın Filibe kentinde Bulgar – Türk İşadamları İşbirliği Forumu yapıldı. Toplantıya; Bulgar ve Türk İşadamları, firma sahipleri ve temsilcileri ile iki ülke belediye başkanları katıldılar.

   Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Angel Hronev İki ülkenin iş dünyasının temsilcilere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında iş adamları toplantılarının önemine değinerek bu toplantıları; dostluk bağlarının güçlenmesi, iş ilişkilerinin geliştirilmesi açısından en iyi gösterge olarak kabul ettiklerini belirtti.

   Türkiye Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri konuşmada şunları söyledi: “İki ülke Belediye Başkanlarını ve Ticaret ve Sanayi Odası İdarecilerini düzenlemiş oldukları bu organizasyondan ötürü kutluyorum. Bizlerde Türk iş dünyasını temsil etmek, Türk ve Bulgar işbirliğini desteklemek adına buradayız. Türk Ticaret Ataşeliği olarak hizmet etme gayesindeyiz. Bulgaristan’ın Türkiye’den ithalatı iki kat ihracatı ise üç kat arttı. Bu da bize gurur veriyor. Gelişmekte olan ülkeleriz ve daha hızlı, daha agresif şekilde büyümeliyiz. Bizler iki ülkenin güçlenmesi adına köprüler oluşturmaya devam etmeliyiz. Forumun oluşmasında katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum.”

   Düzenlenen forumun yararlı ve dış ticaret hacminin gelişmesine katkı sağlamasını dileyen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici “Sınır komşumuz Bulgaristan ile olan tüm faaliyetleri Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemsiyoruz. İki ülkenin birbirine olan yakınlığı ile işbirliklerini arttıracağımıza inanıyorum” dedi. Ekici ayrıca Tekirdağ da bulunan ticari iş merkezlerinin, iş ortaklığı yapılabilecek alanlar ile Tekirdağ ticari ve ekonomik yapılaşmasının tanıtımını yaptı.

Hayrabolu Belediye Başkanı ve Trakyakent Encümen Üyesi Fehmi Altayoğlu konuşmasında “Öncelikle tüm katılımcılara yoğun programları nedeniyle aramızda bulunamayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Birlik Başkanımız Kadir Albayrak’ın selamlarını iletmek istiyorum. Başkanımız da Türk ve Bulgar ilişkilerine çok önem veriyor. Onun yokluğunda bu önemli organizasyona bizler vekâlet ediyoruz. Yerel yönetimlerin ticari ilişkilere destek olması gerekir. Ticaretten gelen biri olarak bu görüşmelerin ne kadar değerli ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Bu işbirliği ilişkilerinin artması ve devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İki ülke olarak Bulgaristan ihracatı Türkiye’den şu anda daha fazla ve komşu ülke bu durum bizi memnun ediyor. Ben bu görüşmelerin iş adamlarımız ile beraber yerel yönetimlere de yarar sağlayacağını düşünüyorum. Forumun düzenlenmesinde emek harcayan başta Trakyakent ve Ram Trakya Belediye Birliklerimiz olmak üzere Ticaret Odalarımıza teşekkür ediyorum. Tüm iş temsilcilerine yapacakları ikili görüşmelerde başarılar diliyorum” dedi.

     Bulgar işadamları, hazırladıkları sektörsel tanıtım sunumlarını Türk temsilcilerle paylaştılar. Karşılıklı plaket takdimi sonrasında farklı iş kollarına bağlı firmaların sahipleri ve hazır bulunan temsilciler kendi aralarında görüşmelerde bulunarak, anlaşma ve partnerlik zemini aradılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AÇILMA TALEPLERİNİ İLETTİLER

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı kafe ve restoran işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan sektör temsilcileri Tekirdağ …

Bir yanıt yazın