Salı , 23 Nisan 2024

HUZUREVİNİN SÜRPRİZ ZİYARETÇİLERİ

   1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Zübeyde Hanım Huzurevi’nde kalan yaşlıları Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ziyaret etti. Huzurevindeki yaşlı vatandaşların elini öpüp onlara hediye veren Eşkinat; “Bugün buraya 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nüzü kutlamaya geldim. Ancak aranızda henüz yaşlı göremedim. Hepinizin maşallahı var. Ben bugünü yaşlılar günü olarak değil de olgunlar, hayat tecrübesi çok olanlar günü olarak kutlamak istiyorum” dedi. Huzur Evi sakinleriyle sohbet eden Eşkinat, daha önceki ziyaretinde birlikte fotoğraf çekildiği kişilere fotoğraflarını hediye etti.

   Zübeyde Hanım Huzurevi sakinlerinin isteklerini dinşeyen Eşkinat Belediyenin olgun kart projesi hakkında da huzurevi sakinlerine bilgi verdi. Eşkinat olgun kartla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Belediyemizin işlettiği çay bahçelerinde 65 yaş üzere vatandaşlarımızın ilk çaylarını ücretsiz içmeleri üzerine olgun kart adıyla bir hizmet başlattık. Yarına sizlerin de bu uygulamadan yararlanması, Mutlukent Çay Bahçelerinde çaylarınızı ücretsiz içmeniz için arkadaşlarımız gelip sizleri de uygulama içine dâhil edecek.”

Eşkinat’ın Zübeyde Hanım Huzurevi’ne gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında ilgili ekip elemanları huzurevini ziyaret ederek huzurevinde kalan yaklaşık 50 kişinin Olgun Kart başvurusunu aldılar. Huzurevi sakinleri kendilerine bu hizmetin verilmesinden memnun olduklarını belirttiler. Şu ana kadar 65 yaş üzeri Olgun Kart sahibi olan Süleymanpaşalının sayısı 800’e ulaştı. Olgun Kart başvuruları; Yeni Çarşı Sokak’taki Süleymanpaşa Belediyesi Çarşı Ek Hizmet Binası’nda devam ediyor. Zübeyde Hanım Huzurevi’nin bahçesine yaşlıların hareket etmelerini sağlamak için düzenlenen yürüyüş yoluna, banklar ve çöp kovaları konuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın