Perşembe , 28 Mart 2024

HALK EKMEK FIRINCILARLA GÖRÜŞÜLDÜ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın önderliğinde, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Deniz Bozdoğan, İzelman Eski Genel Müdürü ve İzmir Kent Ekmek Kurucu Müdürü M. Zeki Babaoğlu, Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü personelleri, tüm ilçelerin Fırıncılar Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kahveciler Odası, Lokantacılar Odası Başkanları ile Türkiye Fırıncılar Federasyon temsilcisi ve fırıncıların katıldığı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası Projesi istişare toplantısı yapıldı.

   Gerçekleştirilmesi düşünülen tüm projeleri paydaşlarla paylaşmak suretiyle hayata geçirmeyi prensip edindiklerini belirterek konuşmasına başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz arasında yer alan “Ekmek Fabrikası Projesi” ile öncelikle sosyoekonomik durumu düşük vatandaşlarımıza ve Tekirdağ halkına hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Düşüncemiz kesinlikle kimsenin ekmeğiyle oynamak, mağdur etmek, fırıncılarımızı zora sokmak değildir” dedi. Halk Ekmek Fabrikası konusunda halkın talebinin de yoğun olduğunu dile getiren Albayrak; projenin henüz ilk aşamada olduğunu, fırıncılarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelerek konuyu enine boyuna değerlendirerek, herkesin mutlu olacağı ortak bir paydada buluşmak istediklerini belirtti.

   Projenin sosyal amacına değinen Genel Sekreter Yardımcısı H. Tamer Dodurka; “Yapılan araştırmalara göre halkımızın %57’si ekmek alırken fiyatı önemsemektedir. Amacımız fırıncılar ile rekabete girmek değil, sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde öncelikle dar gelirli vatandaşlarımıza biraz olsun destek olmaktır. 1 kişinin asgari ücretle çalıştığı 4 kişilik bir ailenin aylık kazancının %15’ini ekmeğe verdiği belirlenmiştir. Görülme sıklığı 1/100-1/300 olan Çölyak ve Fenilketonuri hastalarımıza glütensiz ekmek üreterek kolay temin edemedikleri temel besin maddesine ulaşmaları sağlanacaktır. Kurulacak büfelerin kiralanmasında şehit-gazi ve engelli ailelerine öncelik tanınacak” diyerek katılan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

   İzelman Eski Genel Müdürü ve İzmir Kent Ekmek Kurucu Müdürü M. Zeki Babaoğlu da deneyimlerini toplantıya katılan fırıncı esnafı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile paylaştı.

   Toplantıya katılan fırıncılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri; Halk Ekmek Fabrikası kurulması ile ilgili görüşlerini, fırıncı esnafının yaşayacağı sıkıntıları, kaygılarını dile getirirken projenin uygulanabilirliği konusunda bundan sonra da diyalog halinde olunmasının önemine dikkat çektiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın