Cuma , 29 Mart 2024

“HAKLARIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ”

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Hukuk Fakültesi Diploma Töreni,  Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda yapıldı. Törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eski Başbakan Tansu Çiller, Bakanlar Abdülhamit Gül, Zehra Zümrüt Selçuk, Adil Karaismailoğlu, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı.

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, törende yaptığı konuşmasında Türkiye’nin haklı ve milli meselesi olan Doğu Akdeniz’de, binlerce kilometre öteden ahkam kesmeye çalışanları en sert şekilde kınadığını ifade ederek, “Türkiye, hava, kara ve deniz sınırlarının tamamını korumaya muktedirdir. Ege ve Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Şunu herkes bilsin ki, söz konusu vatan olursa, Türk milleti bir ve beraberdir. Ayrısı, gayrısı olmaz! Buradan bir hususun önemle altını çizmek istiyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı, Türkiye’dir! ‘Cumhurbaşkanı ayrı, Türk milleti ayrı’ diyenler, bugüne kadar cevabını almıştır, bundan sonra da alacaktır. Dün olduğu gibi bugün de mavi vatanı koruma konusunda bir adım dahi geri atmayacağız” dedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin 13. dönem mezunlarını verdiğini, pandemiden dolayı mezuniyet töreni yapamadıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Dolayısıyla farklı bir şey yapalım istedik. Burası, 60 sene önce demokrasinin ve hukukun katledildiği yerdi. Biz de TOBB ETÜ Hukuk Fakültesi mezunlarımızla burada bir araya gelmek istedik. Ülkemizin geçmişte neler yaşadığını, hangi badireleri atlattığını, yerinde görsünler, hissetsinler istedik. Bu törenin bu yüzden ayrı bir anlamı var” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, Yassıada’nın, hüznün ve aynı zamanda da şehadete giderken bile, milletin ve vatanın selametini düşünen bir metanetin simgesi olduğunu vurgulayarak, “Bu vesileyle vatana hizmet yolunda mücadele ederken, en ağır bedelleri ödemek zorunda bırakılan, 3 demokrasi şehidimizi, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle ve saygıyla yad ediyorum. Cenab-ı Hak, hepsinin mekânları cennet eylesin, ruhları şad olsun” dedi.

TOBB Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve himayelerinde, kimsenin uğramadığı, adeta kaderine terk edilmiş bu adayı, dev bir esere dönüştürdüklerini, milli iradenin ve demokrasinin simgesi haline getirdiklerini söyledi. “TOBB ETÜ, camiamızın gurur duyduğu en önemli eseridir” diyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: “TOBB ETÜ’yü kurarken milletimizi geleceğe taşıyan, teknoloji üreten, icat çıkaran gençleri, ülkemize kazandırmayı amaçladık. Çok şükür ektiğimiz tohum tuttu. Bugün TOBB ETÜ, dünyaya fikir ve teknoloji ihraç eden bir üniversite haline geldi. Uluslararası endekslere göre dünyanın en iyi genç üniversiteleri arasındayız. Bilimsel araştırma programlarımız hızla gelişiyor. Yüksek lisans, doktora öğrencisi ve öğretim üyesi sayımız devamlı artıyor. Kuluçka merkezimiz Garaj’da Microsoft’la yarışan, Nokia’ya teknoloji ihraç eden firmalarımız bulunuyor. İşte bugün burada bulunan Hukuk Fakültemiz öğrencileri de ortak eğitim programlarımız sayesinde 1 yıllık iş tecrübesi ve 2 yabancı dille mezun oluyor. Fakültemiz adli yargı sınavlarında Türkiye birincisi. Kurgusal Duruşma Yarışmalarında öğrencilerimiz maşallah birinciliği kimseye kaptırmıyor. Mezunlarımız sadece Türkiye’de değil tüm dünyada baro sınavlarında göğsümüzü kabartıyor”. Mezunlara da seslenen Hisarcıklıoğlu, “Artık birer TOBB ETÜ mezunusunuz! Adaletli olup, vicdanınızın sesini dinleyin. Sizlerin, bu ülkenin yarınlarına hizmet edecek birer hukukçu olacağınızdan hiç şüphem yok. Güçlünün haklı olması değil, haklının güçlü olması için çalışın. Sizlere güveniyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Ülkemiz adına sizden çok şey bekliyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın