Perşembe , 25 Nisan 2024

GÜLSİN ONAY FİNALİ

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve beş gün süren Gülsin Onay Piyano Günleri’nin finalinde Dünya’ca ünlü piyanist Gülsin Onay ve Erkin Onay sahne aldı.

Gülsin Onay ve Erkin Onay sahneye çıkışı ayakta alkışlandılar. “Keman Sonatı, si bemol majör, K.378/317d, Allegro moderato, Andantino sostenuto e cantabile, Rondeau. Allegro (Wolfgang Amadeus Mozart), Keman Sonatı No.5, Op.24 (“İlkbahar”), Allegro, Adagio molto espressivo, Scherzo: Allegro molto, Rondo: Allegro ma non troppo (Ludwig van Beethoven), Süit, Op.33 (1956), Prelude, Horon, Zeybek, Kastamonu Dansı (Ahmed Adnan Saygun), Keman Sonatı No.3, Op.108, Allegro, Adagio, Un poco presto e con sentimento, Presto agitato (Johannes Brahms)” eserlerini seslendirdikleri konser yaklaşık iki saat sürdü.

 

Gülsin Onay ve Erkin Onay’a çiçek ve teşekkür plaketi veren Eşkinat; “Tam bir yıl önce yeni kurulmuş Süleymanpaşa Belediyesi bir Dünya yıldızını ağırladı. Sevgili Gülsin Onay bize onur verdi. Olağanüstü bir konser yaşattı. Bizi başka dünyalara götürdü. Tam 1 yıl sonra ikinci yaşımızda da Gülsin Onay’ın adını verdiği Süleymanpaşa Belediyesi Gülsin Onay Piyano Günleri’ni düzenledik. Yine olağanüstü konserler izledik. Pazartesi gününden bu tarafa beş konserlik serinin finalinde işte bu ülkeyi dünyada temsil eden bir cumhuriyet kadını Gülsin Onay.

Sevgili Erkin Onay’a da çok teşekkür ederim. Böyle bir anneden böyle bir evlat dünyaya gelirdi zaten. O da annesi gibi muhteşemdi. Sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Kemal Küçük’ün önderliğinde bu etkinliklere başka bir boyut verme kararı aldık. Süleymanpaşa Belediyesi’ni takip etmeye devam edin” dedi.

Eşkinat’tan sonra Gülsin Onay konuşmasında şunları söyledi; “Çok çok teşekkür ederim. Bizim için büyük mutluluk. Benim için çok büyük bir onur. Sizin güzel şehrinizde bir sokağa adımın verilmesi, hem bu festivale adımın verilmesi, hem de burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu akşam kendimi kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum ama bir kısmını notalarla dile getirmiş olduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” Konser sonrasında   oluşturulan stantta albümlerini imzalayan Gülsin Onay, sevenleriyle fotoğraf da çekildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın