Perşembe , 28 Mart 2024

“GAZİLİK KAVRAMI”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, 19 Eylül Gaziler Günü mesajı;  “Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi” unvanı verildiği tarih olan 19 Eylül 1921’in yıl dönümünü Gaziler Günü olarak kutluyoruz.

Gazilik kavramı Türk örf ve geleneğinde öyle önemli bir yere sahiptir ki, milletimiz Osmanlı Devleti’nin kurucusu I. Osman ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı vermiştir.

Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi’nde, işgalci Yunan ordusu ağır bir yenilgiye uğratılmış ve elde edilen bu zaferden dolayı Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Millet Meclisi tarafından “Mareşal” ve “Gazi” unvanları verilmiştir.

Kahraman Mehmetçiğimiz, tarih boyunca canını vatanımıza siper etmiştir. Bizler bugün barış ve huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu ömürler diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın