Salı , 19 Mart 2024

EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLADI

   Sosyal belediyecilik anlayışını en iyi şekilde yansıtmaya çalışan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından mecliste görüşülerek onay alınmasından sonra Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın talimatıyla harekete geçen belediye ekiplerince 65 yaş üzeri yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlar için evde bakım hizmeti başladı.

 Ekipler; Süleymanpaşa Belediyesi’nin “Evde Bakım Hizmetleri” projesi kapsamında yapılan araştırmanın ardından bakıma muhtaç olarak belirlenen; yatalak, yaşlı ve engelli kişileri ziyaret ediyorlar. Bu kişilerin ücretsiz olarak kişisel bakımını, yaşadıkları ortamların sağlık koşullarına uygun hale getirilmesini ve Süleymanpaşa Belediyesi Dost Eli Aşevi’nden her gün yemek tahsis edilmesini sağlıyorlar.

   Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Mutlu bir ailedir Süleymanpaşa sloganıyla başlatılmış olan çalışmalarımızdan bir durağı daha geçmenin gururunu yaşamaktayız. Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde bakım hizmetleri ekibi bundan böyle; yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek ev temizliği, ortam dezenfeksiyonu, çamaşır ve bulaşık yıkaması, saç ve sakal tıraşı ile kişisel bakım gibi hizmetleri ücretsiz bir şekilde gerçekleştirecek.

   Sosyal belediyecilik anlayışımızla birlikte güzel işler başarmaya devam edeceğiz, Bu hizmeti hızlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırabilmek için bir aracımızı sadece bu iş için tahsis ettik. Her türlü ekipmanlarla donatılmış aracımızda elektrik süpürgesi, buharlı yıkama makinesi, ütü, temizlik malzemeleri, bay bayan kuaförü, 2 hasta bakıcımız ve 2 temizlik görevlimiz ile hizmete başladık. Ayrıca sağlık noktasında da ihtiyaç duyulması halinde Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın