Çarşamba , 24 Nisan 2024

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Kapaklı Belediyesi, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

6   Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Kapaklı Toplum Sağlığı Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar kapsamında; kaymakamlık ve belediye personeline yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilirken, halkı meme kanseri konusunda bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla da pazar yerine gidilerek vatandaşlara meme kanserinin simgesi olan Pembe Kurdele takılarak broşür dağıtıldı.

Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kendisini makamında ziyaret eden Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Hemşiresi Feride Ceylan ve Ercan Yılmaz ile Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pakize Özgür Ünlü’den etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Kapaklı Belediyesi olarak ilçede yaşayan kadınların beden ve ruh sağlıklarına yönelik, ‘Ücretsiz Kanser Erken Tarama ve Bilgilendirme Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Mandalı; proje kapsamında Kapaklı Belediyesi ile Toplum Sağlığı Merkezi tarafından oluşan bir heyetin, bilgilendirme amaçlı kadınlarla bir araya geldiklerini aktardı.

Amaçlarının ilçedeki tüm kadınlara ulaşarak meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilenmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Mandalı; “Bu bilgiler ışığında ilçemizde yaşayan kadınlarımız Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, sağlık merkezlerinde sıra beklemeden yine ücretsiz taramaları yapılıyor. Kapaklı Belediyesi olarak sağlık alanında çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Pakize Özgür Ünlü ise; “Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi, kanserle mücadelede en etkin yöntemlerin başında gelmektedir.” İfadelerini kullandı.

Ünlü ayrıca Kapaklı Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi tarafından “Erken teşhis hayat kurtarır” sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında; vatandaşların ücretsiz ulaşım ile Tekirdağ KETEM’e götürüldüğünün altını çizerek, KETEM’e gitmek isteyen vatandaşların belediye sağlık işleri müdürlüğüne veya toplum sağlığı merkezine ve aile sağlığı merkezine başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın