Perşembe , 25 Nisan 2024

ENGELSİZ YAŞAMA ÜÇ ADIM

   Tekerlekli sandalye dağıtım töreninde engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; yeni yapılacak binaların engellilere uygun olacağını ve engelli sandalyelerinin arıza ve bakımının Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılacağını açıkladı.

   Engellilerin Süleymanpaşa Belediyesi’nin 65 yaş üzere vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği “Olgun Kart” uygulamasının kendilerine de verilmesi talebi üzerine Eşkinat; “Biz engellileri ayırma niyetinde değiliz. Engellilerin herkesin gittiği mekânlara rahatlıkla gidebilmeli oralardan faydalanmalı diye düşünüyoruz. Şirketimiz Mutlukent’in işlettiği çay bahçelerinde aynı yaşlılarımıza yaptığımız gibi ücretsiz çay imkânı veren kartı engellilerimiz için de temin edebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü siz toplumun bir parçasısınız. Toplumdan ayırmak yerine toplumla bir araya getirmek gerekiyor. En kısa sürede kartlarınız hazırlanacak.

   Olgun Kart sahibi sayısı bini geçti. 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımız bizim çay bahçelerimizden ücretsiz faydalanıyor. Aynı imkânı engellilerimiz için de vermeyi düşünüyoruz. Her gün ilk çayınız Süleymanpaşa Belediyesi’nden olsun diyoruz. Aynı şekilde evde bakım hizmetinde de engelliler kapsamı içinde yer alıyor. Elimizden geldiği kadarıyla hizmet etmeye çalışıyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın ne olacağımız belli değil. O bakımdan toplumun bu yarısını kendi içinde sarmasına yönelik bir çalışma yapıyoruz” dedi.

   Başkan Eşkinat’tan sonra Başkan Yardımcısı Gülferah Güral; “Engelli engelsiz girişimcilik kursumuzu tamamladık. Önümüzdeki ay itibari ile ise engellilerimiz için işaret dili ve KPSS kursumuz başlayacak. KPSS kursumuz gençlik merkezimizde, işaret dili kursumuz ise sahil ek hizmet binamızda olacak” müjdesini verdiği açıklamasını “Engelli vatandaşlarımız için hizmetlerimiz devam edecek” diyerek bitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın