Perşembe , 18 Nisan 2024

ENGELSİZ YAŞAMDAN NAĞMELER

Süleymanpaşa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOMER) tarafından düzenlenen Şef Nemci Özgül yönetimindeki Engelsiz Yaşam Korosu’nun “Dillerden Düşmeyen Nağmeler” konseri Yılmaz İçöz Sahnesi’nde yapıldı. Komsere; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Belediye Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya ve Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Şefi Salih Demirci, davetliler ve müziksever vatandaşlar ile engellilerin yakınları katıldı.

Konser öncesi SEKOMER yetkilisi ve Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerife Türüdü konuşma yaptı. Türüdü konuşmasında; günlük hayatta engellilerin yaşadığı sorunları, engellilerin beklenti ve taleplerini, insanlardan beklentileri ile dileklerini anlattı.

Türüdü’nün konuşmasından sonra; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Ocak ayından bu yana çalışmalarını Şef Nemci Özgül yönetiminde sürdüren Engelsiz Yaşam Korosu birbirinden güzel eserleri Süleymanpaşalı müzik severler için seslendirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konser sonunda Başkan Eşkinat; “Bu akşam gerçekten çok güzel bir akşam geçirdik. Bizim insanlarımız fotoğraf çekerken de, resim yaparken de, şarkı söylerken de, engelli ya da engelsiz hiç fark etmeden hepimizi mutlu edip kendileri de mutlu olmaya çalışıyorlar. Daha dün bir fotoğraf sergisi açtık. Zihinsel Yetersiz Çocukları Geliştirme Vakfı’nın bir yılı aşkın süredir fotoğraf eğitimi alan çocukları o kadar güzel fotoğraflar çekip o kadar güzel bir sergi açtılar ki hepimiz çok mutlu olduk. Bu akşam da aynı duyguları burada yaşıyoruz” dedi. Başkan Eşkinat’ın konuşmasını “Mutlu bir ailedir Süleymanpaşa” cümlesini işaret diliyle anlatarak tamamlaması konseri izlemeye gelenler tarafından alkışlandı. Konser sonunda; Başkan Eşkinat, Başkan Yardımcısı Güral ve Kültür Komisyonu Başkanı Akçakaya, unutulmaz bir gece yaşatan Engelsiz Yaşam Korosu üyelerini konserdeki performanslarından dolayı tebrik edip, çiçek verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın