Perşembe , 25 Nisan 2024

EBEDİYETE İNTİKALİNİN 42. YILI

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; İsmet İnönü’nün vefatının 42. yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Köprülü’nün basın açıklaması:

Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanlarından, İnönü Savaşları kahramanı, ikinci Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, çok partili hayatın mimarı İsmet İnönü’yü ebediyete intikal edişinin 42. yılında şükran ve minnetle anıyoruz.

Dünya tarihinin, bir milletin kurtuluş mücadelesini omuzlarına yüklediği İsmet İnönü, bu görevinden başarıyla çıkmış, adını tarihin zafer kazanan komutanları arasına gururla yazdırmıştır.

İnönü, bir asker olarak Kurtuluş Savaşı’nda, bir siyasetçi olarak görev aldığı bütün makamlarda ülkesinin çıkarlarını ve milli menfaatlerini her şeyin üstünde tutmuştur. Onun devlet adamı kişiliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı sembol olmuş, yaşam biçimiyle de her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk siyasi tarihindeki yerini almıştır.

Büyük Önder Atatürk’ün deyimiyle İnönü Savaşları’nda,“yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yenen” İnönü, düşünceleri ve ilkeli çalışmaları ile Türk Devrimi’nin başarıya ulaşmasını sağlayanen önemli şahsiyetlerdenbiriolmuştur.

“Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” diyen CHPGenel Başkanlarımızdan İsmet İnönü, bizlere bugünkü mücadelemizde güç vermeye devam etmektedir.

Kurtuluş Savaşı’nda bir asker, Lozan Antlaşması’nda bir diplomat, siyaset meydanında Başbakan, laik demokratik Cumhuriyetimizin Cumhurbaşkanı olarak, bizlere örnek bir şahsiyet olan İnönü’yü bir kez daha rahmetle anıyor, bizlere bıraktığı mirasa güçlü bir şekilde sahip çıkarak; bu ülkedeki çağdaş yaşamı, özgür ve bağımsız Türkiye idealini hayata geçireceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

 

 

Emre KÖPRÜLÜ

Tekirdağ Milletvekili

TBMM Başkanlık Divan Üyesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın