Perşembe , 18 Nisan 2024

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ TEKİRDAĞLI

Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü judocusu Muhammet Mustafa Koç Santiago’ da yapılan Dünya Ümitler Judo Şampiyonasında Dünya üçüncüsü oldu.

 Süleymanpaşa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü judocusu M. Mustafa Koç Şili’nin başkenti Santiago’ da yapılan Dünya Ümitler Judo Şampiyonasında üçüncü oldu. Milli judocu Mustafa Koç daha önce de Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Şili’nin başkenti Santiago’ da yapılan Dünya Ümitler Judo Şampiyonasında Erkekler 73 kiloda mücadele eden ve il turu bay geçen Muhammet Mustafa Koç; ikinci maçında Brezilyalı, üçüncü turda da Romen rakibini altın skorlarla geçerek çeyrek finalde Japon’la karşılaştı. Mustafa Koç yenildi ve repesaja kaldı. Makedon rakibine ippon üstünlüğü sağlayan milli judocumuz Koç, bronz madalya için rakibiyle yaptığı karşılaşmayı altın skorda kazanarak üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bronz madalya kazanan milli judocumuz Muhammet Mustafa Koç’u yayınladığı mesajla tebrik etti. Bakan Osman Aşkın Bak’ın mesajı; “Şili’nin başkenti Santiago’da düzenlenen Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Mustafa Koç’u kutluyorum. Milli sporcumuzun gelecek organizasyonlarda şampiyon olarak İstiklal Marşı’mızı dinlettireceğine gönülden inanıyor, elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Devam eden Dünya Ümitler Şampiyonası’nda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAŞKAN YÜKSEL ŞAMPİYONLUK MAÇINDA

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda seyircisiz oynanan Tekirdağspor – Fethiyespor karşılaşmasını …

Bir yanıt yazın