Cumartesi , 20 Nisan 2024

DOĞA KOLEJİ’NİN CUMHURİYET KUTLAMASI

   Doğa Koleji öğrencileri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yılı nedeniyle 28 Ekim’de Tuğlalı Park’ta tören düzenlediler. Doğa Koleji’nin düzenlediği törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Oral Karakaya, Teski Genel Müdürü Şafak Başa, Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz, öğrenci velileri, vatandaşlar ve basın katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “İki gün önce pırıl pırıl iki öğrenci geldi. Beni ziyaret ettiler. Dediler ki; “Cumhuriyet Bayramı töreni kutlamalarına sizi davet etmek istiyoruz.”

    Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Ebedi önderimiz; Mustafa Kemal Atatürk gibi bir önderimiz var. Ne mutlu bize çünkü onun idealleri, onun getirdiği devrimler, onun bize vermiş olduğu ilkeler; Türkiye Cumhuriyeti var oldukça O’da bizim ebedi önderimiz olacaktır. Bizim eğitimimizin ana kaynağı onun fikirleri olmuştur.

     92 yıl önce Tekirdağ vilayet oldu. 92 yıl sonra 30.b3. 2014’te Tekirdağ büyükşehir oldu. Tekirdağ merkezin adı değildir. Tekirdağ; tamamı 11 ilçe, 907.000 nüfusa sahip bir büyükşehirdir. Tekirdağ; büyükşehrin adıdır.

     Doğa Koleji’ni bu etkinliği için kutluyorum. Bütün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Atatürk ilkeleri çerçevesinde eğitime devam etsinler. Atatürk ilkelerini bilen, ülkemizin geleceğine sahip çıkacak öğrenciler yetişsin. Bu duygularla hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

     Albayrak’ın konuşmasından sonra programın devamında; “Mustafa Kemal’in ağzından Cumhuriyet’e giden yolun konuşmasını, 11. sınıf öğrencisi Ömer Tunalı yaptı.

6. sınıf öğrencisi Taylan Kahraman’ın Bugün isimli şiirini okumasından sonra 5. sınıf öğrencileri İklim Özkan ve Defne Aksoy; İstiklal Marşı Oratoryosu’nu sundular. 6. Sınıf öğrencisi Doğan Sarp Yazıcıoğlu’nun okuduğu 29 Ekim isimli şiir sonrasında 5.sınıf öğrencileri Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ile program devam etti.

6. Sınıf öğrencisi Ceren Mıstıklar’ın Bize Sorarsanız Çocuklar şiirini okumasından sonra Öğrenci Korosu’nun sunduğu parçalarla program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın