Perşembe , 25 Nisan 2024

DEPREM SİMÜLASYON TIRI MALKARA’DA

   17 Ağustos 1999 depremini anma etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün ortaklaşa organize ettiği program çerçevesinde 18 Ağustos 2015 Salı günü Deprem Simülasyon Tır’ı Malkara’daydı. Deprem Simülasyon Tırı 10.00 – 17.00 saatleri arasında Malkaralılara deprem eğitimi verdi.

   14 Kasım Caddesi Hükümet Binası önünde eğitim veren Simülasyon Tırında deprem anı yaşatılarak; katılımcılara deprem anında doğru davranış biçimleri, depremden korunma yolları, zorunlu deprem sigortası ve yeni yasayla birlikte gelen uygulamalar anlatıldı. Vatandaşlara konu hakkında bilgileri Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Afete Hazırlık Eğitim Birimi Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğünden Jeofizik Mühendisi Yasin Dinler ve Jeoloji Mühendisi Aziz Akbaba verdi.

   Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Recai Örs ile birlikte Simülasyon Tırını ziyaret etti ve depremle ilgili bilgiler aldı. Afet Hazırlık Birimi (AHEB)’den Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş Başkan Yurdakul’a; Deprem Simülasyon Tırı’yla amaçlarının vatandaşlara deprem gerçeğini hatırlatmak, deprem anında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi. Güneş; “Deprem Simülasyon Tırı içine yerleştirilen oturma odası ve mutfaktan oluşan simülasyon odasında, katılanlara 7,4 büyüklüğündeki Gölcük Depreminin %60 hafifletilmiş haliyle ve 20 saniye süreyle gerçekçi deprem anı yapay olarak yaşatılmaktadır. Uygulama öncesi vatandaşlara kısa bir temel bilinçlendirme sunumu verildikten sonra vatandaşlara uygulamalı eğitimler vermekteyiz” dedi. Yurdakul depremle ilgili fotoğrafları da inceledi. Ayrıca stantlarda TEKİM (Tekirdağ İletişim Merkezi) saha ekibi tarafından TEKİM uygulaması hakkında vatandaşlara bilgiler verildi. TEKİM tarafından daha iyi hizmet sunulması, ihtiyaçlara daha doğru çözümler üretilebilmesi için vatandaşların görüşlerine başvuruldu. Tüm ilçe ve mahallelerdeki vatandaşlar bulundukları yerlerden 7 gün 24 saat TEKİM 153 hattını arayarak her türlü istek ve şikâyetlerini bildirebilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın