Cuma , 19 Nisan 2024

DEĞİRMENALTI DERESİ TEMİZLENİYOR

   Süleymanpaşa Belediyesi, Değirmenaltı Mahallesi’nde yer alan ve çevreye kötü kokular yayarak mahalle sakinlerini rahatsız eden derede temizlik çalışması başlattı. Ekipler; ilk aşamada deredeki atık suyu çekerek derenin pis suyunu Değirmenaltı Mahallesi’nde TESKİ’ye bağlı arıtmaya bağlayarak su seviyesi azalan yerlerde biriken çöpleri ve pislikleri temizlemeye başladı. Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri; derenin içinden ve dışından yaptıkları eş zamanlı çalışmayla, derenin alt kısmında oluşan balçık tabakasını da ortadan kaldırarak olası sinek üreme ve yağışlarda denize atık su karışmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Zabıta ekipleri tarafından dereye atık su ve kanalizasyonlarını salan yerler tespit edilerek tutanaklar tutuldu. Bu yerlere ağır cezalar kesilmesi bekleniyor.

   Çalışmaları yerinde inceleyen Değirmenaltı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güneş; mahalle sakinleri tarafından uzun zamandır beklenen çalışmayla ilgili olarak şunları söyledi: “Mahalle sakinlerimizin de talebi ile derenin temizlenmesi için ilgili yerlere başvurularda bulunduk. Beklediğimiz güzel yanıt bir türlü gelmezken Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat konuya dâhil olarak temizlik çalışmalarını başlattı. Dün de gelip incelemelerde bulundu. Bizler Tekirdağ aşığıyız. Tekirdağ’ı ileri götürecek her konuda desteğe varız. Bu noktada Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.”

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konuyla ilgili açıklamasında: “Değirmenaltı ile Hürriyet Mahallelerimizi ayıran ve yıllardır bakımsız olarak halk sağlığını tehdit eder bir konuma gelen bu dereye imkânlarımız dâhilinde müdahale ettik. İmkânlarımız el verdikçe bizle ilgilisi olmayan alanlarda da hizmet etmeye çalışıyoruz. Deremizin temizliğine başladık. En kısa zamanda derenin bakımsızlığı yüzünden oluşan başta kötü koku ve sinek artışının önüne geçeceğiz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın