Cuma , 29 Mart 2024

ÇOCUKLARIN RUH SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET

   Süleymanpaşa Belediyesi ile sosyal sorumluluk projelerine Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’ni kurarak bir yenisini ekledi. Projede hedef kitle; 0-6 yaş çocukları olup işe uzman psikologlar eşliğinde belediye birimlerinde çalışanların 0-6 yaş arası çocuk sahibi personel belirlenerek başlandı.

   Belediyesi sağlık ekipleri birim müdürlüklerini gezerek; hastalığın başlamasını önlemek ya da geciktirmek, hastalığın süresini kısaltmak ve hastalığa bağlı işlevsel kaybı azaltmak hakkında bilgilendirme yaparak, broşürler dağıttılar. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde de stant açarak vatandaşlara çalışmalar hakkında bilgi veren ekipler; ilçedeki anaokulu ve kreşlerde çocuklara ruhsal ve bilişsel gelişim süreçlerinde ücretsiz olarak danışmanlık eğitimi verileceğini belirttiler.

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuyla ilgili olarak “Bu göreve talip olurken tüm Süleymanpaşalılar, bir aileyiz demiştik. Alınacak kararlar ve yapılacak düzenlemeler hepimizi ilgilendiriyor. Türkiye’deki çocuklara yönelik olarak koruyucu ruh sağlığı merkezi olan Süleymanpaşa Belediyesi’nin Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan öncelikle 0-6 yaş arası çocuklara ve ailelere daha mutlu ve huzurlu bir gelecek sağlamak için ücretsiz koruyucu ruh sağlığı hizmeti verecektir. 0-6 öncelikli; çünkü bu dönem ruhsal ve zihinsel açıdan gelişimin en hızlı olduğu dönemdir. 0-2 yaş dil zihinsel ve ruhsal gelişimde en kritik evredir. 2-5 yaş gelişimin ikinci derece sosyal ve duygusal alanda kişilik gelişiminde en kritik dönemdir. Bizler huzur ve mutluluğun her yaş grubundan hissedilebildiği, yaşam kalitesi yükseltilmiş mutlu bir Süleymanpaşa için çalışıyoruz” dedi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın