Perşembe , 28 Mart 2024

CHP’NİN TRAKYA CUMHURİYET MİTİNGİ

   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu Atatürk Meydanı’nda; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Trakya Bölgesi’ndeki CHP İl ve İlçelerin Belediye Başkanları, CHP İl ve İlçe Başkanları, partililer ve Trakya’nın il ve ilçelerinden gelen vatandaşların katıldığı “Büyük Cumhuriyet Mitingi”nde Trakyalılarla buluştu. Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu; miting alanını dolduran vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve gündeme ait değerlendirmeler yaptı. Kılıçdaroğlu’nun gündeme dair değerlendirmesiyle ilgili konuşmasından satırlar: “Şimdi birilerinin saltanatı var, ağzından çıkanlar kanun hükmünde. Birileri konuşacak; savcı harekete geçecek. Birileri konuşacak; hâkim harekete geçecek. Birileri konuşacak; devletin bütün kurumları harekete geçecek. Hukuk ayaklar altında. Düşünebiliyor musunuz hangi noktaya geldiğimizi? Televizyon kanalları kapatılıyor, gazeteler yasaklanıyor. Askeri dönemde bile bunlarla karşılaşmadık, böyle bir olaya tanık olmadık. Televizyon kanalları niye kapatılır? Mevcut iktidarı övselerdi, hiç birisi kapanmazdı. Hatta ceplerine para bile koyarlardı. Gazeteler sansüre uğruyor, gazeteci ölümle tehdit ediliyor. Türkiye’nin hangi noktaya geldiğini bilmenizi isterim.

   Çorlu’dan refahı ve huzuru isteyen bütün yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Türkiye’yi ateş çemberinden çekip çıkarmak istiyorsanız, PKK belasının yanına IŞİD belasını da koyan bir siyasal anlayıştan kurtulmak istiyorsanız, bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını istiyorsanız, bölünmenin zamanı değildir, birleşeceğiz. Nerede? Adres belli, yer de belli. Altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi.

   13 yıldır Türkiye’yi yönetiyorlar, 13 yıl, dile kolay; üstelik tek başlarına yönetiyorlar. Sıkıştıkları zaman, hata yaptıkları zaman “Bizi kandırdılar” diyorlar. Gittiler, oturdular PKK ile pazarlık masasına. Doğu, Güneydoğu’yu silah deposuna döndürdüler. Valilere talimat verdiler “Kimseye dokunmayacaksınız” diye. Sonra ne oldu? 7 Haziran’dan sonra terör tekrar patlak verdi. Şu soruyu sormamız gerekiyor; Neden? 7 Haziran’dan sonra neden? 400 milletvekili bu millet sana vermedi diye terörü bu milletin başına bela mı yapacaksın? Benim bildiğim ne Trakya ne Anadolu şantaja boyun eğmez, diz çökmez şantajcıların önünde. Kaderimizi belirlememiz lazım. Birlik olacağız, 1 Kasım’da sandığa gideceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz, bu ülkenin huzura ve refaha ihtiyacı var. Türkiye’yi ateş çemberinden ancak ve ancak CHP kurtarır.

Sizden istirhamım, ülkenizi, çocuklarınızı, Türkiye’yi seviyorsanız, “Önce Türkiye” diyorsanız, 1 Kasım’da gideceğiz, oylarımızı bölmeden; emeklisi, işçisi, esnafı, memuru, toplumun her kesimi, CHP’ye oy vereceğiz. Türkiye’yi ateş çemberinden ancak CHP kurtarır.

   Ben yetkiyi saraydan almam. Ben yetkiyi milletten alırım ve millete güvenirim. Bir şeyi daha söyleyeyim. Sakın bunu unutmayın, her yerde rahatlıkla söyleyebilirsiniz; Davutoğlu; saray için çalışır. Kılıçdaroğlu; halk için çalışır. Türkiye’yi kim yönetiyor? Sözde başbakan, sözde bakanlar, sözde devlet bürokrasisi var, hiç birisinin önemi yok. Diyorum ya yeni bir saltanat türü çıktı. Sarayda otur, malı götür, aile boyu yolsuzluğa bulaş, ülkeyi yönetmeye kalk. Böyle bir şey olabilir mi? Buna izin verecek misiniz? Bir yolu var, 1 Kasım’da gideceğiz, oyumuzu kullanacağız.

   Neredeyse birbirimize selam veremez hale geldik. Komşumuzun kimliğini sormaya başladık, inancını sorgulamaya başladık. Böyle bir şey olabilir mi? Bu güzel ülkede, cennet gibi ülkede siyasetin konusu bu mu? Siyasetin konusu; vatandaşın çocuğu işsizse, ona iş bulacaksın. Esnaf geçinemiyorsa; geçinebileceği bir ekonomi politikası uygulayacaksın. Dış politikada onurlu bir tavır sergileyeceksin. Bunların yaptıklarına bakın; toplumu ayrıştırdılar. Benim size CHP Genel Başkanı olarak sözüm, hiçbir vatandaşımı; kimliğinden, inancından, siyasi görüşünden, yaşam tarzından ötürü asla ve asla ötekileştirmeyeceğim. Bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım.” Kılıçdaroğlu konuşma sonrası Başkan Albayrak’a çalışmalarında başarılar dileyerek alandan ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın