Çarşamba , 24 Nisan 2024

ÇEVRECİLER ÇORLU’DA TOPLANDI

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde“Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi” konulu toplantı; Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün katılımıyla Çorlu Memduh Şevket ESENDAL Sahnesinde çevre konularında görevli idari ve teknik personeller ile halkın katılımıyla yapıldı.

     Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci açılış konuşmasında; yerel yönetim olarak Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü görev alanına giren şehir temizliğinin gerçekleştirilmesi; ambalaj ve cam atıklar, bitkisel atık yağ ve madeni yağlar, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar, ömrünü tamamlamış lastiklerin toplanma süreçleri ve miktarları hakkında bilgiler verdi.

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka; Tekirdağ’ın en önemli sorununun insan sağlığını tehdit eden çevre sorunu olduğunu, ülkemizde en elverişli tarımsal arazilere sahip Tekirdağ’ın sanayileşme süreci ve bu sürecin devamında artan göçün çevre kirliliği ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Türkiye’de  Elazığ’ın ardından en fazla göç alan şehir olarak ikinci sırada yer alan Tekirdağ’ın bunun neticesinde büyük kentsel sorunlar yaşadığını ifade eden Dodurka; düşük teknoloji kullanılan ve çarpık yapılaşan sanayinin çevreye büyük zararlar verdiğini bunun neticesinde bölgede her üç aileden birinde kanser vakaları ile karşılaşıldığını belirtti.

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Hatice Kadıoğlu “Katı Atık Bertarafı”, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan Sema Kurt “Havza Koruma Eylem Planı”, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Hacı Hüseyin Öner  “Geri Dönüştürülebilen ve Geri Kazandırılabilen Atıklar”, Hafriyat Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Serap Aykan “Hafriyat Atıkları” konusunda bilgiler verdiler. Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden Serkan Kaya; sunum eşliğinde Çorlu Belediyesi’nin atık yönetimi konusunda yapılan faaliyetleri hakkında açıklamalar yaptı.

     Sunumlardan sonra vatandaşlardan gelen sorular cevaplandırıldı. Bu tip etkinliklerin diğer ilçelerde de sürdürüleceği, “Yerel idare ve halk dayanışması içerisinde geleceğine sahip çıkan bir Tekirdağ” için çalışmaların hızla devam edeceğinin açıklanmasıyla toplantı sona erdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın