Salı , 19 Mart 2024

ÇERKEZKÖY’DE ÜÇLÜ AÇILIŞ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi’nin “Ortak Projeler” kapsamında olan; Çerkezköy İstasyon Mahallesi Spor Kompleksi, Kartaltepe Piknik Alanı 1. Etap Çalışması ve Şehit Teğmen Akın Akın Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı

   İstasyon Mahallesi’nde ki Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çerkezköy Belediyesi’nin 2015 yılı çalışmalarının yer aldığı sunum sonrasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay kürsüye davet edildi. “

   Akay “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “2015 yılının son haftasındayız. Acısı ile tatlısıyla bir yılı geride bıraktık. 2015 yılında kısıtlı bütçelere rağmen kendi penceremizden baktığımızda yoğun bir yıl yaşadık diyebiliriz. Arkadaşlarımız çalışmalarımız sunum olarak hazırlamışlar. Demirli beton yol çalışmaları, Belediyemizin sıcak asfalt çalışmaları. Yine Büyükşehir Belediyemizin asfalt çalışmaları, kavşak düzenlemeleri, Çerkezköy ilçemizde parklarda ciddi yenilemeler, yeni yapılan parklar.

   Çerkezköy’ün en temel sorununa TESKİ’miz müdahale ediyor. Çerkezköy’ümüzü sel baskınlarından kurtaracak, belki de en önemli ve en hayati önem taşıyan projesinin inşaatı devam ediyor. Bir kolu Barbaros Caddesi’nden başlıyor, İmar Sitesi’nden Küçük Sanayi Sitesi ile Çorlu Deresi’ne bağlanıyor. Diğer kol Kartal Sokak’tan Pınarça Deresi’ne 1800’lük hatlarla deşarj oluyor. TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a proje için teşekkür ediyorum.

   Gece gündüz demeden Çerkezköy için çalışmaya devam ettiklerini kaydeden Akay projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasının bu bölümünü: “Ben bugünü önemsiyorum. Bu üç alan da kaderine terk edilmiş alanlar olduğu için bu günü önemsiyorum. Siyaset hayatımızın her alanında var. Siyaset yapmayacağım ancak, Tepe Piknik Alanı Çerkezköy’ün elinden kayıp giderken neredeydiniz? Çerkezköy’ün yeşil alanları parkları dükkâna çevrilirken neredeydiniz? Parklar, bahçeler kaybolup giderken neredeydiniz? Bu alan, bu tesis hayvan barınağına dönerken neredeydiniz? Buralar pisliğe bürünmüş, rezil olmuş durumdaydı, neredeydiniz? Gözünüz mü kördü? Kulağınız mı sağırdı?

   Bu günden 2019 hedefi koyan arkadaşlar var. Normal. Ancak o arkadaşlar da tüm Çerkezköy de bunları bilsin. Bunları bilin. Bunları görün. Hedefinizi ona göre koyun. Yaklaşık 50 milyon borç yapılandırdık. Son 9 yılın ödenmeyen kamu borçlarını ödüyoruz. Ayda 700.000 TL, yani iki ayda bu salonu yeniliyoruz demek oluyor. Yani hem borç ödüyor hem de yatırım yapıyoruz” diyerek bitirdi.

   Akay konuşmasını Ankara’ya sesleniyorum diyerek şu cümlelerle bitirdi: “Ankara’ya sesleniyorum. Türkiye’nin sanayi kentiyiz. Çerkezköy’ün havasını, suyunu, iş gücünü kullanarak gelişen sanayimiz ile gurur duyuyoruz. Esnaftan, çalışandan alınan verginin karşılığını istiyoruz. Bu siyaset değil, Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın hakkı teslim edilsin. Verdiğimiz verginin karşılığını yatırım olarak istiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Devlet yatırımı istiyoruz. Elektrik yatırımı şart. Okul yatırımı şart. DSİ Çorlu Deresi’ni ıslah etmek zorunda. Yatırım istiyoruz. Büyükşehir Belediyemizin biraz daha yatırım yapması şart. Sayın Başkanım isteyecek sizi bulduk ne yapayım? Sevdamız Çerkezköy dedik ve bir yola çıktık. Ne istediysek Çerkezköy için istiyoruz. Zamanı harcanan Çerkezköy’ün gecikmiş yatırımlarını kazandırmak için mücadeleye devam edeceğiz. 2016 yılında çok işimiz var. Yeni yatırımlarız olacak. Zahmet çekeceğiz ancak sonu çok güzel olacak. 2016 yılının hepimize sağlık, barış ve mutluluk getirsin. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Akay konuşmasından sonra Kapalı Spor Salonu inşaatına başlayan dönemin Çerkezköy Belediye eski Başkanı Mehmet Uz’a plaket verdi.

     Akay’dan sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak’ın konuşmasından satırlar: “Biraz önce Belediye Başkanımızın yaptıklarını izledik hep birlikte. Çok güzel işler başardı aradan geçen 621 gündü. Yaptıkları ortada, yapacaklarının teminatı da benim.

     Karşımızdaki siyasi oluşum 12-0 artık unutsunlar. Önümüzdeki 40 ay seçim falan yok. Genelde hizmet etmeye çalışsınlar. Biz de vatandaşlara verdiğimiz sözleri ve projeleri yerine getirelim. Onlar ise Kapaklı-Saray yolu ile yapılmayan 400 yataklı Tekirdağ Devlet Hastanesi ile meşgul olsunlar.”

     Albayrak’ın konuşmasından sonra tesislerin açılışı yapılarak tesis katılımcılarla gezildi. Açılışa katılan Karizma Basketbol Show ve Akrobasi Gurubu gösterisi ile Edirne Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ile Çerkezköy Belediye Gençlik Spor Kulübü Bayan takımlarının basketbol karşılaşması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın