Cuma , 19 Nisan 2024

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADILAR

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Çanakkale Savaşı sırasında tüm askerleri şehit düşen ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat Tekirdağ’a gelerek kurduğu 19. Fırka’ya bağlı 57. Alay için pilav ve ayran dağıttı. Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Orta Cami önünde cuma namazı çıkışında gerçekleşen dağıtımda yaklaşık 1500 porsiyon pilav ve ayran vatandaşlara ikram edildi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pilav ayran ikramı ile ilgili olarak; “19. Fırka’nın kuruluşu, Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı milli mücadelemiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar giden süreçte önemli bir yer etmektedir. Son askerine kadar vatanını korumak için şehit düşen 19. Fırka’ya bağlı 57. Alayı ve tüm şehitlerimizi anmak amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Ruhları şad olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın