Cuma , 29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR TOPLANTISI HAYRABOLU’DA YAPILDI

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak 2016 meclis toplantısı Kadir Albayrak başkanlığında Hayrabolu Sadi Kıyak Öğretmenevi’nde yapıldı. Yoklama sonrasında Albayrak toplantının açılış konuşmasında; “2016’nın ilk toplantısını yapıyoruz. 2016’nın büyükşehir belediyesi için atılım yılı olacağını söylemiştik. Yeni yılın çalışma döneminin Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını, hayırlı geçmesini diliyorum” dedi. Daha sonra Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı’yı kürsüye davet etti. Hacı’nın konuşmasından sonra Albayrak toplantıya katılanları saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşu sonrasında gündem ve gündem dışı evraklar okunarak oylandı.

     Gündem maddelerinin görülmesine geçilirken Ak Parti Grubu adına İbrahim Halil Yerlioğlu söz istedi. Yerlioğlu özetle şunları söyledi: “Bugün farkına vardık. 2015 Aralık ayının meclis toplantısında 1301, 1303 ve 1305 no.lu Aralık 2015 kararında; Muratlı, Çerkezköy, Saray ilçelerinin 1/1000 ölçekli imar kararıyla ilgili, alınan kararın oy birliği ile alındığını biliyorduk. Ancak 46 evet 2 ret oyu verildiğini, Kadir Albayrak’ın da ret oyu verdiğini gördük. Sayın Başkan açıklanmasını istiyoruz. Bu 3 kararın sizin tarafınızdan verilen ret gerekçesini öğrenmek istiyoruz.” Burada Sami İkizler “Ben kendi adıma cevap verebilirim. Orada 3 ret oyu vardı. Ben ret oyumu geri çektim. Gerekçe bildirme zorunluluğumuz yok” dedi. Albayrak önümüzdeki toplantıda size gerekli açıklama yapılacaktır açıklamasını yaptı. Konuşmalar sonrası gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

   Gündem maddesi gereğince denetim komisyon üyeleri gizli oyla seçildi. Seçim sonunda denetim komisyonu; Varol Türel, Ahmet Sarıkurt, Funda Serfice, Mustafa Karacay, Hasan Ergün’den oluştu. Seçim sonrası toplam 36 maddeden oluşan gündem ile 40 ek gündem ve komisyon raporlarının görüşülmesi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın