Salı , 23 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ ERGENE MİSAFİRİ

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat 2016 toplantısını Ergene İlçesi’nin Ulaş’taki binasında yaptı. Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yaptı. Yüksel: “Bugün iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Sizleri Ergene’de ağırlamaktan çok mutluyuz. Hepinize hoş geldiniz diyorum. Gelenek haline geldi. Tanıtım CD miz olacak. Konuşmamı kısa tuttum. Yaptığımız hizmetleri izleyeceğiz” dedi.

   Yüksel’in konuşmasından sonra tanıtım CD izlendi, yoklama yapıldı, mazeret dilekçeleri, gündem maddeleri ile gündem harici evraklar ve meclise bilgi verilecek konular okundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye geldi.

İLBANK HATASI AÇIKLAMASI

   Albayrak “son günlerde basınımızda özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine yanlış olarak gönderildiği, hatta İller Bankası’ndan iki yüz milyon olarak gönderildiği belirtilen, milletvekillerince açıklama yapılan ama benim hiç gündeme getirmediğim konu hakkında açıklama yapmak istiyorum. Toplanan vergilerden giderler düşüldükten sonra %6’sı büyükşehre gönderilir. Tekirdağ’ın 6.156km olan yüzölçümünün 13.103 km olarak alındığı bu nedenle fazla para yatırıldığı, 2015 Ekim ayında Maliye Bakanlığı yetkililerince böyle bir yanlışlığın olduğunu belirterek acele toplantı talep edildi. Sonunda 12 ay boyunca 2016 sonuna kadar bu paranın geri alınması konusunda anlaşma yapıldı. Toplam 120.760.000Tl gelmiş. 2016 yılında aylık11.000.000TL ödeme yapılması konusunda Maliye Bakanlığı ile mutabakata varıldı. Şu an için kalan 86.500.000TL’dır.

OKULLARA ŞEHİTLERİN ADI VERİLECEK

   Son günlerde her gün şehit haberleri alıyoruz. “11 İlçeye 11 Okul Projemiz” devam ediyor. Mart ayı sonuna kadar hepsinin temeli atılacak. Eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız. Ben 11 okula kendi ilçe belediyelerinin belirleyeceği bir şehit isminin verilmesini talep ediyorum. İyi olur diye düşünüyorum.

   Albayrak’ın bu teklifi meclis üyelerince alkışlarla karşılandı ve oy birliğiyle kabul edildi.

MÜFTÜLÜK BİNASINA YARDIM

   İl Müftülüğü tarafından Hürriyet Mahallesi’nde 7 yıldır yapımı devam eden Müftülük Binası ve Kur’an Kursu için 650.000 veya 800.000TL yardım talebi komisyon’dan 250.000TL olarak geçti. Kadir Albayrak “ 250.000-Tl komisyon raporundaki yardım miktarını 350.000-TL olarak oylarınıza sunuyorum” dedi. Albayrak’ın bu teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

   Ergene’nin ev sahipliğini yaptığı Şubat 2016 toplantısının sonunda Albayrak Mart 2016 toplantısının 8 Mart’ta Malkara’da yapılacağını bildirerek bitirdi. Ev sahibi Ergene Belediyesi geç biten toplantı sonrası misafirlerine akşam yemeği verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın