Cuma , 19 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR ÇERKEZKÖY’DE KREŞ AÇTI

   Tekirdağ büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Tekirağaç Peyzaj Park Bahçe Turizm Org. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından “Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi” törenle açıldı. Kreşin açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Zeki Gürcün, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

   Yemeklerin diyetisyen kontrolünde hazırlanacağı belirtilen kreşte; 1 çocuk gelişim uzmanı, 2 öğretmen, 1psikolog, 1 sosyal çalışan, 1 diyetisyen ve 2 personel görev yapacak. İlçede faaliyet gösteren eğitim kuruluşları ile işbirliği yapılarak uzmanların gözetiminde çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla İngilizce, resim, müzik, spor v.b. alanlarda da etkinlikler düzenleneceği açıklandı.

   Törenin açılış konuşmasını Tek Park Genel Müdürü Şehabettin Küçükyazıcı yaptı. Küçükyazıcı özetle şunları söyledi: “Okul öncesi eğitim dönemi çocuklarımızın en hızlı geliştiği dönemdir. Bu dönemde çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için gerekli fiziksel çevre çok önemlidir. Çağın gelişimine paralel olarak verilecek olan eğitim, ileride miniklerin yaşamı boyunca katılacağı eğitim etkinliklerinin de verimini arttıracak, daha başarılı çocuklar yetişecektir. Anne- Babalarının gözünde masum birer melek olan yavrular burada,  aynı anlayış ve ihtimamla korunacak ve eğitime hazırlanacaklardır.”

Küçükyazıcı’dan sonra kürsüye davet edilen Tekirdağ büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka çocuk gelişiminin ve okul öncesi eğitimin önemine dikkat çektiği konuşmasını Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin kuruluşunda  emeği  geçenlere teşekkür ederek bitirdi. Birlikte kesilen kurdele ve kreşin gezilmesiyle tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın