Cuma , 29 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE KANUNU EĞİTİMİ

   Doğu–Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in Marmara Belediyeler Birliği ile ortaklaşa düzenlediği “Büyükşehir Belediye Kanunu” eğitimi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesinde yapıldı.

   Trakyakent Belediyeler Birliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak e eğitim çalışmasının açılışında konuşmasına; Tekirdağ’ın büyükşehir oluşumundan bahsederek başladı. Konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: “30 Mart 2014’ten sonra Tekirdağ Büyükşehir oldu. Köyler ve beldeler bir gecede mahalle oldu. Tekirdağ yepyeni bir sistemle tanıştı. Ancak büyükşehir yasasının çıkması ile 30 Mart 2014 seçimlerine kadar geçen zaman içerisinde büyükşehir ile ilgili gerekli altyapı çalışmaları yapılmadı ve büyükşehir halkımıza iyi anlatılamadı. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Büyükşehir oluşumu, yapının tamamlanması ve sistemin oturması için büyük bir güç ve zaman harcadık. Ancak geldiğimiz noktada artık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi çok güçlü bir belediyedir.

   Vatandaşlarımızın her zaman haklı olduğu düşüncesi ve mesai mefhumu gözetmeden yapacağımız çalışma ile Tekirdağ’ı hak ettiği yere getireceğiz. Bu anlamda bugün burada gerçekleştirilecek “Büyükşehir Belediye Kanunu” eğitim çalışmasının son derece faydalı olacağı inancındayım. Düzenlenmesinde emeği geçen Trakyakent ve Marmara Belediyeler Birliği yönetimlerine teşekkür ediyorum. Eğitimin hayırlı olmasını diliyorum.”

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erbay Arıkboğa tarafındanTekirdağ Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinin yetkilileri ile personellerine “Büyükşehir Belediye Kanunu” ayrıntılarıyla anlatıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın