Cuma , 29 Mart 2024

Büyükşehir Basın Açıklaması

Yerel Yönetimleri Dışlamaya Çalışan Anlayışı Doğru Bulmuyor, “Hizmetin Siyaseti Olmaz”

Son yıllarda kamu hizmet süreçlerinde CHP’li yerel yönetimlerin dışlanmaya çalışıldığını; yerel demokrasinin ve halkın iradesinin yok sayıldığını üzülerek takip ediyoruz.

Göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana başta merkezî yönetim olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla yasalalar çerçevesinde uyum ve iş birliği içerisinde çalıştığımız halde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile CHP’li belediyeler partizanca bir anlayışla dışlanmaya çalışılmaktadır.

Tekirdağ Halkının Demokratik İradesi Yok Sayılıyor

Bakanlarımızın ilimize gerçekleştirdikleri ziyaretlerin yanı sıra merkezî yönetim ile yerel yönetimlerin iş birliğini gerektiren konularda Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin kasıtlı bir şekilde hizmet süreçlerinin dışında bırakılmak istendiği, daha da kötüsü yok sayıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.

Kamu hizmetinin gerektirdiği sağduyudan uzak, partizanca uygulamanın son örneği ne yazık ki Tekirdağ’da yaşandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi kapsamında Süleymanpaşa, Saray, Muratlı, Hayrabolu ve Çorlu ilçeleri için Süleymanpaşa ilçemizde gerçekleştirilen kura çekim törenlerine iktidar partisinden seçilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel davet edilmiş; ancak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve kentimizde vatandaşlarımızın iradesiyle seçilmiş diğer CHP’li belediye başkanları davet edilmemiştir.

Vatandaşlarımıza yönelik konut hizmeti üzerinden oy devşirilmeye çalışılmasını ve kura çekiliş töreninin siyasal propaganda için araç haline getirilmesini doğru bulmuyoruz.

CHP’li Belediyeler Olarak Tekirdağ Halkına En İyi Hizmetleri Vermeye Devam Edeceğiz

Bizler, yerel yönetimleri dışlayan bu politikalar karşısında nüfusu 1 milyon 200 bine yaklaşan Tekirdağ halkını kucaklamaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Siyasal propagandaya konu edilen TOKİ konutları, sahiplerine teslim edildiğinde her bir konutun aileler için güvenli, huzurlu ve mutlu birer yuva haline gelmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li diğer belediyeler olarak her alanda en iyi belediyecilik hizmetlerini vermeye devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın