Cuma , 19 Nisan 2024

BİSİKLET DAĞITIM TÖRENİ

BİSİKLET DAĞITIM   Törende ilk konuşmayı yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığımızın; Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK ile imzaladığı bir protokolü biz de ilimizde uygulamanın gayreti içerisindeyiz. Sağlık Bakanlığımızın bize vermiş olduğu talimat doğrultusunda ilimizde 750 adet bisikleti Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Üniversitemize kazandırmak için gayret içerisine girdik. İlk etapta 170 bisikleti ilimizde dağıtmak üzere satın aldık.”

Zengin’den sonra İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler yaptığı konuşmasında dağıtılacak olan bisikletlerin okul spor kulüplerine verileceğini ve spor kulüplerine üye olan ya da spor kulüplerinin uygun gördüğü öğrencilere kullandırılacağını belirtti.

BİSİKLET    İşler’den sonra kürsüye gelen Vali Salihoğlu spor ve sağlığın ilişkisine dikkat çekerek başladığı konuşmasında okullarda spor kulüplerinin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek “2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi de hafta başında başlamış bulunuyor. Bu münasebetle -basında da görüyoruz- bazı eleştiriler var. Buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize tekrar hatırlatıyorum. Küçük de olsa aksaklıklar varsa giderelim. Her öğrenci; velisi için, ülkemiz için çok değerlidir. Hiçbir öğrencinin bir gün, bir saat öğretmensiz kalmasına tahammülümüz yoktur. İlçelerimizde en kısa sürede bu düzenlemeleri yapalım” dedi. Vali Salihoğlu konuşmasını bisiklet yolunun gerekliliğine ve bisiklet sporunun faydalarına değinerek bitirdi.

Konuşmalardan sonra her ilçeye temsili olarak bisiklet teslim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın