Perşembe , 18 Nisan 2024

BİSHANTE’DE OPERA RÜZGÂRI

   Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde düzenlenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat’la birlikte katıldığı Bisanthe Oda Müziği Festivali’nin beşinci gününde Esra Abacı Akcan ile Nurser Ugan sahne aldı.

   Esra Abacı Akcan; Mozart’ın Als Luise die briefe, Delibes’in Cadix Bolero, Rossini’nin La Danza, Massenet’in Manon dan Je Marche, Gaunod’un Ah Je Vivre, Selman Ada’nın Ninni, Bernstein’in Candide Aria Glitter And Be Gay isimli eserlerini Süleymanpaşalı müzikseverler için seslendirdiler.

   Festivalin ilk gecesinden beri konserleri takip eden minik müziksever Melis ile birlikte sahneye çıkan Başkan Eşkinat Esra Abacı Akcan ile Nurser Ugan’a çiçek verdi. Eşkinat; konseri izleyenlere hitaben yaptığı konuşmada: “Festivalin başından beri sürekli olarak katılım gösteren bir kızımız. Biz bu festivali aslında onlar için yaptık. Onlar sanatın her rengini görsünler, dünyanın ne kadar geniş olduğunu, dünyaya ne kadar geniş açıdan bakmak gerektiğini görsünler diye yaptık. Melis’te başından beri bizim en iyi konuklarımızdan biri oldu. Ben hepinizden rica ediyorum. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. Siz de etkinliklerimize gelirken lütfen çocuklarınızı getirin ki onlar sanatın ne olduğunu dünyada evrensel dilin ne olduğunu görsün. Bu dünya; barışın, demokrasinin, çağdaşlığın dünyası olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın