Cuma , 29 Mart 2024

BİSANTHE’DE SON KONSER

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Oda Müziği Festivali Şef Oğuzhan Balcı yönetiminde Orkestra İstanbul’un Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde verdiği konserle sona erdi.

Şef Oğuzhan Balcı yönetiminde ki Orkestra İstanbul; “Bela Bartok; Romen Dansları, Oğuzhan Balcı; Kemençe Konçertinosu (Solist: Serhan Halili), Oğuzhan Balcı; Büyüsüz Sözcük, Dede Efendi; Yine Bir Gülnihal, Kaptanzade Alirıza Efendi; Denizde Akşam, E. Grieg; Nordik Melodies No.1 Op 63 ve Kara Karayev; Üç Minyatür eserlerini seslendirdiler.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Gülferah Güral konser sonunda Şef Oğuzhan Balcı ve Orkestra İstanbul üyelerine teşekkür ederek çiçek verdi. Bisanthe Oda Müziği Festivali Genel Sanat Yönetmeni Kemal Küçük festivali değerlendirdi. Küçük konuşmasında; “Böyle bir festivalin yapılmasında en büyük emek, böyle bir fikri ortaya atıp arkasında durmaktır. Ben bu festivali düzenleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a teşekkür ediyorum. Başkanımın yanı sıra bu organizasyonda emeği geçen o görmediğiniz çok genç çalışanları olan basın ve kültür müdürlüğü çalışanlarına emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu festival onların emeği ile oldu. Katılımınızdan dolayı siz değerli Süleymanpaşalılara da saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki yıllarda da inşallah böyle sözünün arkasında duran bir belediye başkanımızla yine, bizimde az buçuk katkılarımızla festivalimiz devam edecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın