Cumartesi , 20 Nisan 2024

BİNGÖL’ÜN BASIN TOPLANTISI

Süleymanpaşa ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını ziyaret eden Bingöl daha sonra parti binasında düzenlenen toplantıda basınla buluştu. Bingöl’ün basın toplantısına; CHP İl Başkanı Recep Ökten, İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlıu ve partililer katıldı.

Basın toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Recep Ökten yaptı. Ökten şunları söyledi: “Bugün genel başkan yardımcımız örgütlerden sorumlu Tekin Bingöl bizimle, örgütümüzün katılacağı bir toplantı için burada bulunuyor. Basının sorularını yanıtlayacak ardından Yılmaz İçöz’deki toplantıya geçeceğiz. Ben şimdi sözü kendisine bırakıyorum.”

Ökten’den sonra Tekin Bingöl konuşmasında özetle şunları söyledi: “Seyit Torun’la yaklaşık 1,5 ay önce başlattığımız yerel yönetimler eşgüdüm toplantısının eşdeğerini bugün Tekirdağ’da gerçekleştireceğiz. Seyit Torun Ordu’da; şehit cenazesine katılmak için dün akşam Kırklareli’ den Ordu’ya hareket etti. Türkiye çok zor günlerden geçiyor arkadaşlar, artık televizyon açmaktan bile çekiniyoruz. Yeni bir acı haber alma kaygısıyla gündemi takip ediyoruz. Türkiye AKP eliyle adeta bir bataklığa sürükleniyor. Gün geçmiyor ki, acılara gark oluyoruz. Genç şehit cenazelerine şahit oluyoruz. Türkiye’de terör ortamının sıfırlandığı, huzur ortamının olduğu AKP hükümeti tarafından ifade ediliyordu. Bugün, bu ayrıştırıcı, bölücü iktidar eliyle içimiz kan ağlayarak, acılarımızı paylaşmak adına bu şehit cenazelerine katılıyoruz.

Ülkeyi; kendi ikballeri, kendi koltuklarını korumak adına, Türkiye’yi adeta itibarsızlaştılar. Türkiye; yıldız ülkeydi, Türkiye; gıptayla izlenen örnek gösterilen ülkeydi. Biz; feodal anlayışla yönetilen Ortadoğu ülkelerinden ayrışmış, örnek gösterilen bir ülkeydik. Türkiye’de bu iktidar teröre yardım ve yataklık etmiştir. Akan kanların baş sorumlusudur. Bozulan her şeyden sorumludur. Biz; sorumluluğumuzun bilincinde hareket ettik. Hep uyardık. Her olumsuzluk karşısında net bir duruş sergiledik. Onlar kandırıldıklarını söylediler. Onların kandırıldıklarını söyledikleri her konuda CHP’nin çözüm önerileri vardı.

Bizim; bölgede iyi komşuluk ilişkilerimiz vardı. Günü birlik ticaretler yapılıyordu. 5-6 ilin ekonomisi o günü birlik ticaretle sürdürülüyordu. Bırakın ticaret yapmayı, ziyaret yapmanın bile önü kapatıldı bu iktidar eliyle. Biz; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışını benimsemiş, savunan bir partiyiz. Bizim diğer ülkelerin iç işleriyle ne ilgimiz var? Biri bizim ülkemizin iç işlerine ne karışsın. Karışmaya kalkarsa ona tek duruş sergileriz. Biz; başka ülkenin iç işlerimize karışmasına asla müsaade etmeyiz ama bizde başka ülkenin iç işlerine karışmamalıyız. Biz; kendi sorunlarımızı kendi içimizde halletmeliyiz. Gelin görün ki, iç işlerine karışmadığımız ülke yok ama kendi ülke vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayamıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da sınırlarımız kevgire dönmüş.

Kanlı katiller ülkede büyük terör faaliyetlerinde bulunuyorlar. Eylem bitiyor, bizim anlı şanlı yöneticilerimiz çıkıp birkaç saat sonra kim olduğunu açıklıyor ama teröristin ne hikmetse o eylemi yapmasını önleyemiyor. Bu ülke yönetilmiyor. Bu ülke yönetilemiyor. Bu ülke AKP baskısı altında her gün daha zorlu bir sürece itiliyor. Karaman’da çok kötü bir olay ortaya çıktı. Vakıfta cinsel taciz olayı ortaya çıktı. İktidar bunu kapatmak istedi ama arkadaşlarımız oraya gitti. O çocukları korumak adına olayı ortaya çıkardılar. Bu konu, örtbas edilecek bir konu değildir.

Her tarafı defolu AKP’nin, her tarafı dökülüyor ama en zayıf yanları ortaya çıktı; ahlak. Kendi resmi rakamları, devletin resmi kurumu TÜİK verilerine göre bu ülkede uyuşturucu kullanma yaşını ilkokul çağına yansıdığını söylüyorlar. Onların en zayıf olduğu nokta, ahlaki erozyon; bir örneği de Karaman’da yaşanan olaydır. Çok dramatik tablolarla karşı karşıyayız. Şimdi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Kendi sorunlarını bu algıyı kaldırmak için CHP’ni suçlu çıkarmaya çalışıyorlar. Bu ahlaksızlığı örtmek için arayışın içine girmiş durumdalar. İyi ki CHK var ki, sevdaları Türkiye, meseleleri bu ülkenin 78 milyon insanının derdini dert etmek. İyi ki CHP var ki, istediğiniz gibi at oynatamıyorsunuz. Haksızlık etmeyelim yandaşların sorunu yok. AKP’lilerin sorunu yok. Onların dışında bir dokun bin ah işit sorunu var.

13 yıldır iktidar olan AKP, bir gün olsun emeklilerimizi düşünmedi. Bir gün olsun engelli kardeşlerimizi düşünmedi. CHP bunu seçim bildirgesinde yazınca mecburen kopyala, yapıştır yöntemiyle yazdılar. Şu anda yaptıklarının hepsi CHP seçim bildirgesinde yazılan önerilerdir. Söylenecek çok şey var. Biz, bunları söylemekten mutlu değiliz. Keşke 14 yıllık AKP iktidarında bunlar yaşanmasaydı da, bizde bunları konuşmasaydık. Hiç mutlu değiliz. İçimiz kan ağlıyor ama maalesef biz siyasetçiler bunu anlatmak, konuşmak zorundayız.

Her gün milletvekillerimiz Türkiye’nin her tarafındalar, vatandaşlarla konuşuyorlar.   Sorunlarını dinliyorlar. Biz; 93 yıllık ulu çınarız. Bizim ulu çınarımızın altında bütün vatandaşlarımıza yer var. Umut ediyorum ki Tekirdağ’da çok verimli bir toplantı sergileyeceğiz.” Toplantı basının soru- cevap bölümüyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın