Perşembe , 25 Nisan 2024

BAŞARININ SAHİBİ HALKIMIZDIR

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, projelerini Süleymanpaşa İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında anlattı. Orhan Kurtuldu’nun sunuculuğunu yaptığı proje tanıtım toplantısının açılış konuşmasını CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör yaptı.

Işıkgör özetle şunları söyledi; “31 Mart’a 23 gün kaldı. 23 gün sonra bahar. CHP ve İyi Parti 24 Haziran’da başlattıkları barış, kardeşlik yani Millet İttifakı’nı bir kere daha tekrarlıyorlar. Yokluğu bitirmek için gelenler zamla anılır oldular. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler; hak, hukuk, adaletten ayrılmayacağız. Belediye; jeneratörle aydınlatılan belediyeden, kanalizasyonu denize akmayan bir belediyeye geçmiştir. Var gücümüzle çalışacağız. Dertlere derman olacağız. Herkesi kucaklayacağız. Halkımızın yanında olacağız. Üreten, doğa dostu, istihdam yaratan kentler inşa edeceğiz.”

Işıkgör’den sonra kürsüye İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya davet edildi. Alkaya konuşmasında; “31 Mart Yerel Seçimlerinde ülkemize yük getiren iktidarın sahneden çekilmesi için İyi Parti ve CHP’nin anlaşması ile sonuçlandı. Bunun 2023’e kadar devam etmesini ve ülkemizin bu sıkıntılardan kurtulmasını temenni ederim.”

Sıkıntıları kısaca sıraladıktan sonra Alkaya konuşmasının devamında; “İyi Parti olarak; partimizin yüklediği sorumluluğu yerine getirerek, tek derdimiz Türkiye diyerek, bu sorumluluğu yüklendik. Cumhur İttifakı yapacaklarını anlatmak yerine, korku dağları sarmış ki, İyi Parti ve CHP’ne saldırmaktadır. Bu nedenle büyükşehir ve 8 ilçede tam destek, 3 ilçede ise yarış sergilenecektir. 31 Mart Yerel Seçimleriyle Mart’ın sonu bahar gelecek, ülkemiz iyi olacak” dedi.

HİZMET İÇİN ADAY

Alkaya’dan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer davet edildi. Yüceer’in konuşmasından satırlar; “Laik, çağdaş bir Türkiye umudu ile bir araya geldik. Atatürk’ün yolundan hiç vazgeçmedik. Demokrasiden hiç vazgeçmedik. Hepimizin Kadir Abi’si Kadir Albayrak’ın proje tanıtımı için bir aradayız. Sabahın 5 buçuğunda bir çorbacıda karşılaşmış olabilirsiniz. Ya da gecenin geç bir saatinde bir yerde karşılaşmış olabilirsiniz. Başkanımız sorunların üstesinden geldi. Örnek bir şehir, örnek bir Tekirdağ yarattı. Herkesin, her kesimin başkanı oldu. Bütün Tekirdağlıların emrinde oldu ve şimdi tekrar aday, Tekirdağlıların hizmetine aday oldu. Tekirdağ, çağdaş bir kent olma yolunda önemli adımlar attı. Tekirdağ’ın çehresini değiştirdi. Tekirdağ bundan sonra Balkanlar’da gıptayla baktığımız şehirlerden biri olacak. Biz, bu kentte mutlu insanlarla yaşamak istiyoruz. Bunun sözünü veriyorum. İnsanları; sen, ben diye ayrıştırdılar. Kutuplaştırdılar. İnşallah biz Mart’ın sonunda tüm Türkiye’yi bu anlayıştan kurtaracağız. Bize çok şey söylüyorlar. Biz, zehirli bir dil yaratmadık. Kimse gibi, kimseye; zillet, illet demiyoruz. Millet İttifakı’yla Tekirdağ’da yeniden 12-0 yapmak için yola çıktık. Biz, hiç bir ilçemizi terk etmeyeceğiz.”

BİRLİKTE 12-0 YAPACAĞIZ

Yüceer’den sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun davet edildi. Aygun konuşmasında özetle şunları söyledi; “Yaklaşık olarak 5 yıldır büyükşehir belediye başkanı ve ilçe başkanlarıyla Tekirdağ’ı mekik dokur gibi dokuduk. Geldiğimiz dönem içerisinde birçok mahallede alt yapıyı bitirdik. Yerin altını yaptıktan sonra sırası gelen yerin üstünün makyajını yapmışlar. Dün Çerkezköy’de bir harikalar gördük. Çerkezköy’de insanlar yağmur yağdığı zaman botlarla gezerlerdi artık botla gezmiyorlar. Malkara’da öyle sporcularımız var Türkiye’yi temsil ediyorlar. Muratlı’ya yüzme havuzu yapılıyor.”

Alanı tarımla ilgili konuşmasını sürdüren Aygun, konuşmasının son bölümünse şunları söyledi; “2017 yılında 78 bin 300 traktör tescil edilmiş. 208’e geldiğimizde bu rakam 46 binde kalmış. Traktör satışı %56 düşmüş. Bu ülkede ne oldu da; buğday, mercimek, nohut satarken, ithal eder hale geldiler? Verdikleri tarım destekleri yeterli değil. Destekler yeterli olsaydı, bugün ithalat direkleri değil, ihracat direkleri çoğalırdı. Sevgili İyi Parti ile beraber güzel bir ortaklık yaptık. Onlarla beraber 31 Mart akşamı yine 12-0 yapacağız.”

HEPSİNİN OYUNA TALİBİZ

Aygun’dan sonra kürsüye CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak davet edildi. Öztrak’ın konuşmasından satırlar; “Bir aldatmacadır, bir göz boyamacadır gidiyor ülkede ama ortada bir gerçek var. İnsanlar ucuz patates, domates, soğan alabilmek için kuyruklarda bekliyorlar. Üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi gömleğini giymiş Cumhurbaşkanı diyor ki; “Bunlar varlık kuyruğudur.” Varlığın kuyruğu olur mu? Yokluğun kuyruğu olur. Bugün çiftçi elindeki ürünün satarak 2002’de aldığı girdiyi alamıyor. Memlekette liyakat yerini sadakate bırakmış. Buraya girerken bakıyorum, 12 belediye başkanı var. Herkes iş istiyor. Haksızlar mı? Haklılar. Çoluğunu, çocuğunu okutmuş herkes, iş istiyor. Onlar iş bulabilmek için sınav sınav geziyorlar. Senin damadın bakan olmak için sınav sınav gezdi mi? Adalet ve Kalkınma Partisi gömleğini giymiş Cumhurbaşkanı, Suriyeliler için yaratıcı formüller bulmuş. Ben de soruyorum; “Bu yaratıcı formülleri neden emeklilikte yaşa takılanlar için bulmadın?” Eski milletvekilleri bakan yardımcısı, büyükelçi olmuş. Üniversiteler rektör atanmış. Vatandaş; hayat pahalılığı ile maliyet arasında kuru soğana muhtaç olmuş. 2013 yılından bu yana Türkiye üretmiyor. İthal ediyor. İnsanlar borçlandırılıyor. Sonuç; geldiğimiz bu sıkıntı, bunun sebebini sorduğunuz zaman saraydaki “sebebi dış düşmanlar” diyor. Tekirdağ’da 12-0 yapmak için hepimizin çok çalışması lazım. Biz, hiçbir seçmenimizi düşman olarak görmüyoruz. Hepsinin oyuna talibiz.”  

PROJELERİN TANITIMI  

Slayt eşliğinde projelerini tanıtan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak’ın taıtım konuşmasından satırlar; “Kurumsal Yönetim Anlayışı; Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında koordinasyon tam olacak. Vatandaş memnuniyeti öne alınacak. Engelsiz ve Ulaşılabilir Kent projesi, Canlı Odaklı Kent Yaşamı, Çocuk, Gençlik ve Spora dair projeler, Sosyal Hizmetler ve Kültürel Etkinliklere dair projeler, Kent ve Kenti ile gelişen Büyük Tekirdağ, 11 İlçeye 11 Yurt, Uluslar arası Tekirdağ Festivali, Malkara, Hayrabolu Canlı Hayvan Pazarı Projeleri. Slayt gösterisi devam eden, 2. Dönemde tamamlanacak projelerin tanıtımıyla sona erdi.

TEKİRDAĞ’IN GERİ BIRAKILDIĞININ GÖSTERGESİ

Slay gösteriminden sonra Başkan Adayı Albayrak’ın yaptığı konuşmasından satırlar; “Hiç izin kullanmadan 5 yıl görev yapan belki de Gines Rekorlar Kitabı’na girecek belediye başkanlarından biriyim. 5 kere yurt dışına çıktım. Basından fırçayı yedim. Basın olmazsa belediye başkanları Kral Çıplak’ı oynarlar. Ben, belediye meclis üyelerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Mecliste kararların %87,9’u oy birliğiyle alındı. 7 ay sonra büyükşehirde bütün birimler kuruldu ve bütün birimleri ile büyükşehir hizmet etmeye başladı. 11 belediye ile beraber 4 katrilyonluk yatırım yaptık. 4 katrilyonluk yatırım yapılmışsa ve bir o kadar yatırıma ihtiyacı varsa, bu Tekirdağ’ın ne kadar geri bırakıldığının göstergesidir. 2 cilt halinde Tekirdağ’ın büyükşehir belediyesinin hizmet ettiğini gösteren belgeler, bu da TESKİ’nin hesap verme kitabı; TESKİ’nin nereye, ne kadar yatırım yaptığını gösteriyor. Yaşanabilir Kentler sıralamasında Tekirdağ 4. Sıraya çıktı. Bu başarının sahibi Kadir Albayrak değildir. Bu başarının sahibi; halkımızdır. Halkımıza helal olsun!” Konuşmasının sonunda Başkan Adayı Albayrak; 11 ilçe belediye başkanı ile eşlerini sahneye davet etti. Başarılarını destek verdikleri için başkanların eşlerine teşekkür ederek, günlerini kutladı. Toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın