Cuma , 19 Nisan 2024

AZERBAYCAN NKÜ’YE TAŞINDI

   NKÜ’nin uluslar arası öğrencileri; üniversitenin Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Ülkelerimizi Tanıyalım” adı altında düzenlediği etkinliklerle kültürlerini tanıtmaya devam ediyor. Bu program çerçevesinde Rektörlük Konferans Salonu önünde “Azerbaycan Tanıtım Günü” düzenledi.

   Programa; NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ensar Nişancı, Genel Sekreter Yardımcısı Sedat Sümbül, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Azerbaycan milli marşı ile başlayan, tanıtım filmi izletilmesiyle devam eden programda Uluslararası Öğrenci Topluluğu günün anısına Ensar Nişancı’ya Azerbaycan kitabı verdi. 2014 yılında NKÜ’ne bilek güreşinde Dünya Üçüncülüğü kazandıran Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Elnur Balahasanzade’ye verilmek üzere; Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından ödülü verildi.

   Uluslararası öğrencilerin gerçekleştirdiği Azeri Dansı ve Azeri müzikleri izleyicilerden büyük ilgi gördü. Dovga çorbası, Azeri Pilavı, guru yemeği ve Azeri Çayı ikramıyla etkinlik sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın