Çarşamba , 24 Nisan 2024

ATIK YAĞLARDA GERİ DÖNÜŞÜM

   Kapaklı İlçesi’nde halk biriktirdiği bitkisel atık yağları belediyeye getirdi. Konuyla ilgili olarak Kapaklı Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı açıklama yaptı.

     Atık yağların sularda ciddi bir tehdit olduğunu belirten Mandalı konuşmasına “Bu geri dönüşümde aktif rol alacak kişiler hanımefendiler. Onlar ne kadar çok dikkat ederlerse gerek şehirlerine, gerek ülkelerine, gerek dünyaya en önemli katkılardan birini sağlamış olacaklardır” diyerek başladı.
Evsel atık yağların su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturduğunu ifade eden Mandalı, bir litre atık yağın bir milyon litre içme suyunu kirlettiğini belirterek evsel atık su içinde bulunan yağların biyolojik olarak arıtılmasının mümkün olmadığının altını çizdi. Mandalı konuşmasına şöyle devam etti; “Bitkisel atık yağlar denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açar.”
Mandalı; konuşmasının son bölümünde atık yağların ayrıca biyodizel enerji olarak da ekonomiye kazandırılabileceğini belirterek “Biyodizel bitkisel atık yağlardan üretilen çevreci bir yakıttır. Kapaklı Belediyesi olarak; okullardan, muhtarlıklardan ve atık yağ üreten işletmelerden toplanmaktadır. Bu çerçevede Geri Dönüşüme katkı sağlayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın