Cuma , 19 Nisan 2024

ATATÜRK ve ANITKABİR

   Süleymanpaşa Belediyesi’nin Atatürkçü Düşünce Derneği ve TEFSAD ile ortaklaşa düzenlediği “Atatürk ve Anıtkabir” fotoğraf sergisi; CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TEFSAD Başkanı Mehmet Çevik, ADD Başkanı Servet Gürkan, Çağdaş Yaşam Derneği üyeleri, fotoğraf sanatçıları, davetliler ve vatandaşların katılımıyla belediyenin tarihi bina sergi alanında açıldı.

     Resim sergisi açılışında konuşmasına “Değerli sanatseverler. Dayım vefat etti. Ezan da okunuyor ama sizlerden özür diliyorum. Buradan camiye gideceğim” diyerek başladı. Eşkinat konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu tarihi bina bizim kültür mirasımız. Burayı kısa bir süre idari bina olarak kullanmak zorunda kaldık fakat Tekirdağ’ın sergi salonuna daha çok ihtiyacı var. Burasını yavaş yavaş bir sanat galerisi haline dönüştürüyoruz. İlk defa bizim resim çalıştayımızın resimlerini sergiliyoruz. Bunun dışında ilk defa fotoğraf sanatçılarımızın ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin birlikte organize ettiği bu fotoğraf sergisine sahne oluyor. Ben her iki kuruma da teşekkür ediyor, affınızı istiyorum” dedi.

     Eşkinat’tan sonra TEFSAD Derneği Başkanı Mehmet Çevik sergiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Gördüğünün fotoğraflar; TEFSAD üyelerinin Anıtkabir’e giderek çektiği fotoğraflardır. Fotoğraflar; üyelerimizin gözüyle Anıtkabir’i değerlendirdiği fotoğraflardır. Bu sergi ADD ve TEFSAD’ın fotoğraflarından oluşmaktadır. Anıtkabir’in gece fotoğraflarıdır. Katılımınız için teşekkür ediyorum.” Sergi 13 Kasım 2015 tarihine kadar devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın