Perşembe , 25 Nisan 2024

ATATÜRK SEVDİĞİ ŞARKILARLA ANILDI

   Atatürk’ün ölümünün 77. yılında, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen; Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Yılmaz İçöz Sahnesi’nde Şef Salih Demirci yönetiminde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” dan oluşan bir konser verdi.

   Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde Atatürk’ü ve sanatı sevenlerce salon tıklım tıklım dolarken konseri izleyenler arasında; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ da vardı.

     Ulu ve Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği 14 eser seslendirildi. Konserde seslendirilen eserler; “Kırmızı Gülün Alı Var, Vardar Ovası, Pencere Açıldı Bilal Oğlan, Kimseye Etmem Şikâyet, Fikrimin İnce Gülü, Mendilimin Yeşili, Harmandalı, Yemen Türküsü, İzmir’in Kavakları, Çalın Davulları, Çanakkale Türküsü, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Bülbülüm Altın Kafeste, Manastırın Ortasında”

       Konser sonunda konuşma yapması için sahneye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Atamıza olan özlemimizin her geçen gün arttığı bu günlerde geç saatte de olsa bu kalabalığı görmek beni çok duygulandırdı. Bu yurdun her köşesinde bu bayrak dalgalandıkça; Atamıza olan saygımız ve özlemimiz devam edecek ve her zaman “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” sesleri yankılanacak” dedi.

   Gecenin sonunda Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Çocuk Korosunun, öğretmenleri Emine Özata önderliğinde ellerinde Türk Bayrakları ile sahneye çıkarak 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı’nı söylemesi salonu dolduranlardan büyük alkış aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Koro Şefi Salih Demirci’ye çiçek verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın