Cuma , 19 Nisan 2024

ASFALT PLENTİ HİZMETE GİRDİ

Yaklaşık 5 ay önce temeli atılan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hacıköy Tesisleri Asfalt Plenti düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi tepe, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Genel Sekreter Oral Karakaya, Teski Genel Müdürü Şafak Başa, genel sekreter yardımcıları, bazı daire başkanları ile siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk davet edilen Fen İşleri Daire Başkanı Metin Pakdil oldu. Pakdil konuşmasında özetle şunları söyledi: “Büyükşehir yolağında 2048 km yol bulunmaktadır. Mahalle yollarının 1200 km satıh kaplama asfalt, 464 km stabilize veya ham, toprak yoldur. İl Genel Meclisi’nden devraldığımız plent yetersiz geldiği için asfalt plenti yapılma kararı alınarak çalışmalara başlanmıştır. Sözleşme bedeli KDV hariç 2.148.000TL.dır. 20.8.2015’te asfalt plenti kurulma çalışmaları başlatılmıştır. Bugüne kadar yapılan masraf 2.560.000 TLdır. 200 ton/saat kapasiteyle günde 10 saatlik ortalama ile 2.000 ton üretim yapılabilecektir. Üretimin bir kısmı yamada bir kısmı da yeni büyükşehir çalışmalarında kullanılacaktır. 11 ilçede 22 km prestij yolları yapılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür eder, saygılar sunarım.”

Pakdil’den sonra kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşmasında: “Gerçekten biz uzun zamandır TESKİ’ nin açılışlarına alışmıştık. TESKİ; şehrimizin en önemli altyapı yatırımını getiriyor. Bu yatırım; bir dönüşüm yatırımı. Önümüzdeki 50 yılı güvence altına aldığı için bir kez daha TESKİ’ye teşekkür ediyorum. Altyapı için kazılıyor bunların üstünü kapatmak var. Ben bu konuda ilk teşekkürümü Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ediyorum. İkinci teşekkürüm de bu araziyi saklayan Hacıköy sakinlerine; bu araziyi bize ürettikleri ve hizmete sundukları için Hacıköy Mahallesi ve sakinlerine teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun diyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Kürsüye son davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak konuşmasında şunları söyledi: “Büyükşehir olarak 680. günümüzde bu tesisi açmanın mutluluğu içindeyim. İl Genel’den devraldığımız asfalt plentimiz vardı. Ama bu plent yetersiz kalıyordu. Bizim mutlaka böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Ancak tesisten daha önce ekipmanlara ihtiyacımız vardı. Yaklaşık 60 Milyon liralık yeni ekipman aldık. Bunları aldık, artık hazır hale geldik. Bu tesisin kurulmasında karşılaşılan bürokrasinin aşılmasında emeği geçen Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün’e ve bu tesisin kurulmasında emeği geçen Hacıköylülere çok teşekkür ediyorum.

Samimi söylüyorum, içten söylüyorum, 12 belediye başkanı hizmet için varız. Gücümüzü sosyal demokrat düşünceden alıyoruz. Hizmetimiz; halk için halkla olacaktır. Çok açılış ve temel atmalarda beraber olacağız. Bu duygularla hepinizi selamlıyor; sevgi ve saygılar sunuyorum.” Konuşmalar sonrası protokol kurdeleyi birlikte keserek asfalt plentinin açılışını yaptılar. Açılışı yapılan tesis, 2.150.000 liraya mal oldu. Tesisin günde üreteceği iki bin ton asfalt la; 12 cm kalınlığında 1 km asfalt yapılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın