Salı , 19 Mart 2024

ALBAYRAK “SIRADAKİ GELSİN”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye’sinin kurucu ve ilk başkanı olan ve 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde 2. Defa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Albayrak, mazbata töreninde yaptığı konuşmada; “2014 yılında Mustafa Yel, 2019 yılında Mestan Özcan rakibimizdi. 60 bin oy farkla aldım. Şimdi ben diyorum ki, bunu söyleme hakkını kendimde buluyorum; “Sıradaki gelsin!” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 2’nci kez Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığına seçilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kurucu ve ilk Başkanı Kadir Albayrak, 8 Nisan 2019 tarihinde Tekirdağ Adalet Sarayı’nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Mazbatasını almaya eşi Gülseren Albayrak, seçilen meclis üyeleri, milletvekilleri, partililer ve basınla birlikte giden Başkan Albayrak buradan halkla buluşmak üzere Karaevli Düğün Salonu’na gitti. Başkan Albayrak’ın mazbata törenine; İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Hayrabolu geçmiş dönem Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, belediye meclis üyeleri, TESKİ Daire Başkanları ile personeli, siyasi parti temsilcileri, basın ve halk katıldı.

GÜZEL GÜNE HOŞ GELDİNİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mazbata töreninde kürsüye ilk davet edilen isim CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör oldu. Işıkgör konuşmasında özetle şunları söyledi; “Tekirdağ tarihinde çok önemli yer tutan ve tutacak olan bu güzel güne hoş geldiniz. 5 yıl sonra tekrar birlikte olmaktan çok memnunuz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi birinci kuruluş döneminde olduğundan çok daha başarılı çalışmalara imza atacak. Buna birlikte şahitlik edeceğiz. Tekirdağ’da yaşayanlar; çok daha güzel, çok daha modern ve çok daha çağdaş bir kentte yaşamanın mutluluğuna erecekler. Bir teşekkür daha yapmadan geçmek istemiyorum. Biz, bu seçimlere Millet İttifakı ile birlikte gittik. İyi Partili dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kendilerine bu ittifaka verdikleri destek için teşekkür etmek istiyorum. Saygılar sunuyorum.”

GÜZEL BİR SEÇİM GEÇİRDİK

Işıkgör’den sonra kürsüye İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan davet edildi. Milletvekili Kaplan konuşmasında; “Tekirdağ’da olaysız, problemsiz, güzel bir seçim geçirdik. Kadir Albayrak ve kazanan başkanlara başarılar diliyor, daha iyi hizmetler diliyorum. Daha iyi hizmetler bekliyoruz. Hepinize sevgiler, saygılar sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

BUZDAĞI ERİMEYE BAŞLADI

Kaplan’dan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun davet edildi. Aygun konuşmasında şunları söyledi; “Güzel bir gündü ama maalesef 31 Mart akşamı coşkulu bir şekilde kutlayamadık. Sebebini hepiniz biliyorsunuz. Hala çuvalların başında bocalıyoruz. Yıl 2019, milletvekili çuval bekliyor. Maalesef geldiğimiz nokta bu ama direnerek başaracağız. Millet İttifakı olarak Balıkesir’de diğer il ve ilçelerde birçok itirazlar oldu ama Millet İttifakı olarak itiraz ettiğimizde hemen ret cevabı alıyoruz. Bu bir direniş aslında; beni sakallı gördünüz. İstanbul mazbatasını aldığımızda ben de sakallarımı keseceğim. 12-0 yapmak isterdik ama maalesef 7 belediye başkanlığını kazandık. En yakın seçim 2024’te görünüyor. Tekrar 12-0 yapmak için çalışacağız. Buzdağı artık yavaş yavaş erimeye başladı. Erimeye başladıysa bilirsiniz iniş hızlı olur. Halkta arayış var. Bundan sonra bu ittifakın önünde kimse duramayacak. İlerde Mart’ın sonunun nasıl bahar olduğunu hep birlikte göreceğiz. Güzel günlerde hep beraber yaşamak dileğiyle saygılarımı sunuyorum.”

DEVLETİN BÜTÜN İMKÂNLARINI KULLANDILAR

Mazbata töreninde kürsüye son davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin kurucu başkanı olan ve 2 kez Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kadir Albayrak oldu.  Mazbatasını göstererek Başkan Albayrak; “Bu halkımızın teveccühü, halkımıza binlerce teşekkür. Sağ ol Tekirdağ!” sözleriyle konuşmasına başladı. Başkan Albayrak’ın konuşmasının devamından satırlar; “Oldukça hareketli geçen bir seçim ortamından sonra sonuçlar belli oldu. Rakibimiz Cumhur İttifakı sahaya 12-0 alacağız diye çıktı. Biz de 12-0 diye çıktık. Büyük bir özveriyle seçimden çıktık. Mart’ın sonu bahar geldi. İnşallah bir baharda bu hafta sonu gelecek ve İstanbul’da bahar olacak. Seçimler eşit şartlarda yapılır. Bu seçimi devlet ve Millet İttifakı yaptı. Cumhurbaşkanı Tekirdağ’a geldi. Devletin bütün imkânlarını kullandılar. Tekirdağlı ve kendisiyle gurur duyduğumuz TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u bile sokak sokak, esnaf esnaf gezdirdiler.

SOSYAL BELEDİYELER NASIL HİZMET EDERLER GÖRECEĞİZ

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Seçimleri kazanan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’u, 5 yıl süreyle emanet verdiği ve başkanlığı süresince çok iyi hizmetler yapan Fehmi Altayoğlu’nu tebrik ediyorum. Nebi Tepe arkadaşımı tebrik ediyorum. Saray Özgen Erkiş’i tebrik ediyorum. Kapaklı’yı 2 bin nüfustan alıp daha sonra 20 bin nüfusa çıkan nüfusa hizmet eden İrfan Mandalı’ya, beni kendiyle birlikte koşturan Vahap Akay’a candan tebrik ederim. Ergene’de sabah erkenden kalkan, herkese koşan Rasim Yüksel’i, Tekirdağ’ın en büyük ilçesi Çorlu’da her türlü engellemelere rağmen seçimi kazanan Ahmet Sarıkurt’u, Marmaraereğlisinde 4 dönem seçim kazanan, termik santrallere direnen sevgili İbrahim Başkan’ı, Süleymanpaşa’da gerçekten büyük hizmetler yapıp, Süleymanpaşa’nın adını Türkiye’ye ve Dünya’ya duyuran 5 yıl sonra verdiği emaneti alacağına inandığım Ekrem Eşkinat’ı tebrik ediyorum. Süleymanpaşa’da kazanan Cüneyt Yüksel’i, Kapaklı’da kazanan Mustafa Çetin’i, Hayrabolu’da kazanan Osman Bey’i tebrik ediyorum. Hepsini kucaklayarak hizmete devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik; herkesi, hep birlikte nasıl kucaklar, nasıl hizmet ederlermiş hep birlikte göreceğiz.

SİYASİ GÖSTERİYE İZİN VERMEM

Seçimi nasıl kazandığımızdan bahsetmek istiyorum. Size AKP’nin seçim sloganlarından örnekler okumak istiyorum. “Ekrem Eşkinat senden bir şey olmaz. 12-0’ın intikamını alacağız. Lafla peynir gemisi yürümez.  Bana martaval okuma. İkide bir milleti fişfikleme.” Rakibimiz bu devlet imkânlarını da kullandılar. Seçimlerin belli olduğu akşam Cüneyt Yüksel kutlama yaparken, Cüneyt Yüksel’i kutlayanların başında AK Parti binasında üniversite rektörünü gördük.  Siyasette kaybetmede, başarıda vardır. Yarından itibaren, benim için yarın yeni bir gün başlıyor. 1 milyon 29 bin Tekirdağlının hizmeti için koşacağız. İlk ziyareti ben, bana en az oy veren Bıyıkali Köyü’ne yaptım. Sonuçlarla halkımız en güzel mesajı verdi. “Daha çok çalışmanız lazım” diye halkımız biza mesaj veriyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hiçbir siyasi gösteriye izin vermem. Büyükşehir Belediye Başkanı benim!

HEYKELLER EKREM BEY’İN BANA EMANETİ

Başkan Albayrak, konuşmasının bu bölümünde Ekrem Eşkinat ve Fehmi Altayoğlu’nu yanına çağırdı. “Dimdik duruyoruz. Tertemiz alınları. “Biz heykelleri kaldıracağız” diyenler var. O heykeller Ekrem Bey’in bana emaneti, gerekirse yeni heykeller yapılır. O heykeller şimdi bende, Allah kısmet ederse 5 sene sonra kendisine teslim edeceğiz. Hayrabolu’da başladığımız hizmetleri bitirerek Allah kısmet ederse 5 sene sonra kendisine teslim edeceğiz.

SIRADAKİ GELSİN

2014 yılında Mustafa Yel, 2019 yılında Mestan Özcan rakibimizdi. 60 bin oy farkla aldım. Şimdi ben diyorum ki, bunu söyleme hakkını kendimde buluyorum. “Sıradaki gelsin!” Ayni hızla, ayni çalışma zamiyle, sabah 8.00 akşam 5.00 çalışmaya devam edeceğiz. “Bu enerjiyi nerden buluyorsun?” diye soruyorlar. Kuvay-i Milliye’den geliyoruz. Bütün ilçelerimize hizmet götürerek Tekirdağ için çalışacağız. Hepinize saygılar sunuyorum. İnşallah bu hafta sonunda İstanbul’da baharı göreceğiz. Güzel günler sizin olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın