Perşembe , 18 Nisan 2024

AKÇAY’DAN SÜRPRİZ İSTİFA

   AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay; daha iyi hizmet için AK Parti Genel Merkezi’nden taleplerine olumlu yanıt alamadığından görevden affını istirham ettiğini ve bunun genel merkezce kabul edildiğini belirterek partisinin yeni il binasında 14 Temmuz Perşembe düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Basın toplantısında konuşmasına görevi kurucu genel başkan ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını dile getirerek başlayan Akçay şunları söyledi; “Yaklaşık 25 aydır görev yapıyordum. 12 Haziran 2014 tarihinde Kurucu Genel Başkanımız, o zaman Başbakanımız olan ve şimdi Cumhurbaşkanımızın layık görmesi sonucu bu onurlu görevi devraldık ve bugüne kadar yüzümüzün akıyla getirmeye çalıştık. Bu süreç içerisinde ilk defa gerçekleşen bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Akabinde 2 olağanüstü olmak üzere 3 büyük kongre gerçekleştirdik. 7 Haziran ve 1 Kasım olmak üzere de iki genel seçim geçirdik. Bunları çok kıymetli dava arkadaşlarımla birlikte başarılı bir şekilde, olması gerektiği gibi en iyisini yapmaya çalışarak bugünlere geldik. Bu çatısı altında bulunduğumuz il binasını da, yol arkadaşlarımla birlikte bunun altından kalkarak, ufak tefek eksikler kalsa da bugünlere getirdik, şehrimize kazandırdık.”

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıklıkla dile getirdiği gibi, “Merkep ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri” inancıyla en iyisini yapmaya gayret göstererek bugünlere geldiklerini belirten Akçay; “Birkaç aydır genel merkezimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde, Genel Merkezimizin bir kan değişimi arzusu içinde olabileceğini düşünerek, genel merkezimizin elini rahatlatmak adına ben genel merkezimizden affımı talep ettim. Genel Başkanımız, Başbakanımız bu talebimizi yerinde buldular. İnşallah bundan sonra, bugüne kadar olduğu gibi inandığımız değerler, idealler uğruna siyaset yapmaya devam edeceğiz. Burada yaklaşık 2 senedir de yaptığımız bu görevi bundan sonra nihayete erdirdiğimi kamuoyuna duyuruyorum. Allah hakkımızda hayırlısını versin” dedi.

Ahmet Akçay, siyasete milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmek istediğini belirttiği ve şiirle noktalandırdığı açıklamasının son bölümünde şunları söyledi; “Bundan sonra da bizler bu ideal çerçevesinde bu yolu yürümeye devam edeceğiz. Bundan sonraki arzum, temennim de inşallah ülkeme, partime ve şehrimize milletvekili veya büyükşehir belediye başkanı olarak devam etmek. Niyetimiz budur. İnşallah bundan sonra da olması gerektiği gibi, inancımızın bize emrettiği gibi yolumuza devam etmek, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

     Basının sorularını da cevaplayan Akçay; yeni il başkanıyla ilgili önce atama sonra seçim yapılacağını belirterek; “Bizde 12 Haziran 2014 tarihinde bir atama ile geldik. Ardından yapılan kongrede de parti üyelerimiz tarafından seçilerek göreve geldik. Kongrelerimiz 2017 yılında yapılacak. O tarihe kadar Genel Merkezimizin uygun gördüğü kişi göreve atanır. Ardından zamanı gelince yapılacak kongre ile İl Başkanı seçilir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın